Hoe kan ik van alle leerlingen op een school een bepaalde groep in een keer bereiken?

Ter vervanging van het ouderwetse telefoonketen.

Kan dit via Whatsapp? Dit moet dan wel vanaf een pc (database) te beheren zijn, aangezien er een paar duizend leerlingen zijn en er meer dan honderd groepen gemaakt moeten worden

Eventueel mag het ook een app zijn waarmee je pushberichten kunt versturen. Het gaat er in ieder geval om dat we van alle leerlingen een bepaalde groep in één keer kunnen bereiken via moderne middelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een ding wat je kan overwegen een een Facebook groep aanmaken voor je leerlingen. Of een Facebook chat met al je leerlingen. Veel leraren op mijn school doen dat en bijna iedereen checkt Facebook zo nu en dan.

Je kunt Whatsapp op de PC installeren en dan een groeps-whatsapp aanmaken. Op die manier bereik je iedereen in de groep gelijktijdig (als ze hun smartphone aan hebben staan). Toegevoegd na 27 seconden: http://www.whatsappoppc.info/

Het kan met Whatsapp maar daar moet je voor de PC eerst een emulator gebruiken (Bluestacks) en dat werkt niet altijd. Telegram daarentegen heeft een makkelijk programma wat zeker werkt op de PC. De leerlingen moeten alleen even Telegram downloaden (gratis)

Bronnen:
http://tdesktop.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100