Programma's van me computer starten niet op. Hoe verhelp ik dit?

Hallo mensen,
Steeds als ik een programma opstart kan hij niet opstarten want hij heeft een bestand niet gevonden er staat dan c:\Windows\system\cmd.exe . Toepassing niet gevonden, als ik cmd probeer op te starten! of dan moet ik iedere keer het bestand zoeken! En bestand zoeken is alleen voor de programma's die ik heb gedownload! Programma's downloaden lukt ook niet anders krijg ik weer al dat gedoe. En voor de duidelijkheid, cmd en taakbeheer kunnen niet worden geopend!
Kan ik dit verhelpen zodat ik alle programma's normaal kan opstarten zonder moeilijk gedoe!
Groetjes,
Hulpzoeker

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je per ongeluk zelf bestanden verwijderd? De map op het screenshot van taskmgr.exe is wel correct. De oorzaak kan een systeem crash zijn geweest, is je computer recentelijk uitgevallen? Hierdoor kan het zijn dat de toegangsrechten van bestanden verloren zijn gegaan waardoor je bepaalde bestanden niet meer kunt uitvoeren. Zou je met de verkenner naar c:\windows\system32\ kunnen gaan, bij taskmgr.exe rechts klikken, met links op eigenschappen klikken en naar tab Beveiliging gaan? Als deze lijst leeg is (, jouw gebruikersnaam niet in de lijst voorkomt of jouw gebruikersnaam geen uitvoer rechten heeft) is het een probleem van verloren beveiligingsrechten en moet je je eigen gebruikersnaam toevoegen om het probleem te verhelpen. Als dit het probleem niet is zou ik denken aan een virus en raad ik aan je computer opnieuw te installeren.

Het lijkt me het handigste om systeemherstel uit te voeren, vanaf een tijdstip, toen alles nog goed functioneerde. Dat is de snelste methode om alles weer in het gareel te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100