Welk programma kan ik gebruiken voor synchroniseren [externe] harde schijf met computer?

Ik heb nu total commander, maar dat vind ik niet zo handig: De symbolen zijn niet altijd duidelijk, het programma werkt niet echt intuitief.

Mijn probleem is dat ik niet altijd mijn harde schijf bij me heb op mijn werk. Ik werk dus soms in een map met data op de vaste computer, en soms op de harde schijf.
Ik zou graag een programma willen dat kijkt welke bestanden zijn bijgewerkt op de harde schijf, en welke zijn bijgewerkt op de computer.
Bestanden die nieuw of bewerkt zijn op de computer moeten dan worden gekopieerd naar de harde schijf (en eventueel de oude vervangen), en bestanden die nieuw of bewerkt zijn op de harde schijf moeten over naar de computer.

Wie weet hier een handig, liefst gratis programma voor?

Toegevoegd na 4 dagen:
Wat voor mij vooral van belang is, is dat er zowel op de computer als op de harde schijf wijzigingen kunnen zijn.

Het gaat dus niet om een klassieke back-up, waarbij wijzigingen in bestanden moeten worden overgebracht van computer naar harde schijf alleen.

Maar, zowel op de computer als op de harde schijf kunnen wijzigingen zijn, die onderling moeten worden verwerkt. Dus computer -> harde schijf en harde schijf -> computer.

Ik wil zelf kunnen instellen - als alles gescand is op wijzigingen - wat er over moet en wat niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

FreeFileSync werkt goed en gebruik ik voor backups. Voor u misschien een nadeel is dat je hem wel zelf even aan het werk moet zetten. Officiële website: http://freefilesync.sourceforge.net/

Ik gebruik daar Yadis voor, dat is een gratis programma welke u zelf kan instellen welke files u wenst te bewaren en te synchroniseren, het ziet als er ook maar één bit veranderd is en zal onmiddellijk actie nemen zodra u die file opslaat op zijn oorspronkelijke locatie.

Bronnen:
http://download.chip.eu/nl/Yadis-Backup_58...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100