hoe kan ik een met paint getekende afbeelding hogere resolutie geven, zonder dat de foto minder scherp of blokkerig wordt?

De afbeelding is origineel 986 x 614 pixels, getekend met paint. Het was een ontwerp voor de kluisjes bij ons op school, het winnende ontwerp. Nu moet de afbeelding worden geprint, dan wordt hij 1.80 x 3.00 meter ongeveer, en met de huidige resolutie wordt hij dan blokkerig en wazig. Hoe kan ik dit verhelpen, waardoor de afbeelding gewoon scherp op de kluisjes van de school kan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een tool als SmillaEnlarger kun je lage resolutie plaatjes vergroten, zonder dat het al te blokkerig wordt. http://sourceforge.net/projects/imageenlarger/

Microsoft paint is niet zo heel goed. Om hem groter of kleiner te maken kan je paint.net gebruiken ook van microsoft. Je kan dit programma downloaden op deze site: http://www.getpaint.net/

Het is sowieso vrij lastig om afbeeldingen in een lage resolutie te vergroten als je niet met vectoren werkt (vector programma's onthouden punten en berekend zo de lijnen ipv dat ze lijnen trekken, hierdoor kun je een afbeelding zo groot en zo klein maken als je zelf wil). Het is wellicht een idee om Adobe Illustrator te downloaden en hem hiermee over te trekken. Dit is wel even wat werk als je er geen ervaring mee hebt (veel tutorials kijken) maar als je het winnende ontwerp hebt vindt je het misschien wel de moeite waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100