Hoe krijg ik in Word 2010 altijd een hoofdletter na een punt?

Ik gebruik op dit moment de standaard instellingen van Word 2010 (MS Office). Daarbij krijg ik soms een hoofdletter na een punt, maar soms ook niet. Hoe kan dat? En belangrijker nog: hoe kan ik dit veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1.Klik op de Microsoft Office-knop en klik vervolgens op Opties voor Word. 2.Klik op Controle. 3.Klik op AutoCorrectie-opties. 4.Schakel op het tabblad AutoCorrectie een van de volgende selectievakjes in of uit: TWee beginhoofdletters corrigeren Zinnen met hoofdletter beginnen Namen van dagen met hoofdletter Onbedoeld gebruik van cAPS LOCK corrigeren Tabelcellen met hoofdletter beginnen

De standaardoptie in Word is dat een zin altijd met een hoofdletter begint. Voor Word begint een nieuwe zin na een punt en een spatie ' .' Je stelt dit in bij de opties voor Word, onder 'Controle', 'AutoCorrectie-opties'. Daar zit ook een knop 'Uitzonderingen'. In deze lijst staan vooral afkortingen met daarachter een punt zodat Word weet dat deze niet het einde van een zin en dus het begin van een nieuwe aangeven. Hier zou je aan kunnen sleutelen om te zorgen dat je zinnen altijd met een hoofdletter beginnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100