Bij de Mac kun je met ctrl/alt?/4 een uitsnede van je beeldscherm maken. Kan dat bij een PC ook?

Ik bedoel dus als je een gedeelte van je scherm wil kopieren, opslaan op je bureaublad of in een map kun je dit bij een Mac heel simpel doen met een toetsencombi en dan een selectiekader trekken over wat je wil hebben. Bestaat er dit ook voor de PC??.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan, maar anders dan je beschrijft. Op een PC kun je met PrintScreen of Alt-PrintScreen een afdruk van het scherm of het actieve venster naar je klembord kopiëren. Voor het uitsnijden van een deel van het scherm heb je het Knipprogramma, maar dat moet je dan wel eerst opstarten. Er zijn wel heel veel externe tools die doen wat jij wilt. Ik gebruik bijvoorbeeld Greenshot. Dat neemt de functie van de PrintScreen-toets over en daarmee kun je dus op ieder gewenst moment een schermuitsnede maken.

Bronnen:
http://getgreenshot.org/

binnen windows 7 is programma beschikbaar onder de naam Snipping Tool waarmee dit prima lukt.

Ik gebruik het programma Corel Capture X4. dit maakt deel uit van Corel graphic suite X4. Hiermee kun je echt alles wat je wilt. extensie zelf bepalen, plaats van opslag, |Vorm van de uitsnede en natuurlijk de grootte ook. Ben daar zeer tevreden mee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100