Waarom kan ik niets downloaden op mijn laptop?

hallo

ik heb een laptop van school gekregen, die ik ook mag gebruiken tijdens de les, maar ik kan niks downloaden.
Het is vast een progamma ofzo.
als je naar Configuratie scherm gaat en dan de optie:
Progamma's verwijderen zoekt. vind je hem niet.
Ik weet dat dit express is gedaan door mijn school.
maar weet iemand toch hoe je dit weghaald?

Het gaat om de laptop: Acer
Software: Windows 7 Enterprise

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal wordt dit geregeld met de firewall, soms die van windows en soms een antivirus programma. Probeer eens wat er gebeurd als je deze uitzet. Daarna wel weer aanzetten natuurlijk, maar dan weet je of je daar de configuratie van moet aanpassen.

Ik neem aan dat je gebruiker en geen beheerder (administrator) bent. Een gebruiker heeft slechts een beperkt aantal mogelijkheden (tenminste in XP, maar ik neem aan ook in later versies van het Windowsbesturingsysteem). Zo mag je geen programma's of apparatuur installeren. Dat kan wel als je de beheerdersstatus hebt. Je kunt welke status je hebt in het configuratiescherm bij Gebruikers.

Je kunt ook eventueel via een andere pc windows 7 op een usb kunnen zetten. Als je dat gedaan hebt moet je de usb in de laptop doen en hem aanzetten en naar het bootmenu gaan (F10 of F12 meestal) tijdens het opstarten. Dan zet je bij het Operating System je USB op 1. Nu gaat hij eerst kijken of er een usb met een OS (operating system, zoals windows 7) aanwezig is en dan pas naar de os die al op de laptop aanwezig is. Als het goed is heb je dan geen enkele beveiliging meer. Mocht dit om de een of andere manier niet werken, zul je moeten kijken of het aan de firewall ligt. Probeer die eens uit te schakelen en kijken of het dan wel lukt. Lukt het nog steeds niet moet je hem natuurlijk wel weer terugschakelen. En als het wel lukt zou ik even een standaard firewall aanzetten zodat je pc niet onbeveiligd blijft. Ga ook eens kijken in de antivirusprogramma's.

Bronnen:
ervaring met schoolpc's hacken :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100