Zit er een standaard fotobewerkingsprogramma in Windows waarmee iemand een screendump kan maken?

Sorry dat ik hier zoveel vragen over stel, maar ik moet een totale digibeet op afstand een beetje voorthelpen. Ik gebruik zelf altijd Paint Shop voor alles en voor mij zijn dit soort dingen eigenlijk vanzelfsprekend. Ik gebruik het dan ook zonder er verder bij na te denken, maar zij heeft dit dus niet en ik heb geen idee waar ik haar anders een screendump mee kan laten maken om naar mij te versturen. Ik ben bang dat ik haar zelfs niet hoef te vragen welke Windows versie ze gebruikt :-/

Is niet lelijk bedoeld hoor, en ik help haar graag en ze wil graag leren, maar sommige dingen kan ik natuurlijk ook niet van een afstand bekijken :-/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Paint kan het. 1. Om een kopie van uw gehele scherm te maken drukt u enkel de Print Screen knop van uw toetsenbord in. 2. Ga nu naar Paint. (Start, alle programma's, bureau-accessoires, Paint) 3. Klik eerst bovenin op 'Bewerken', dan op 'Plakken'. Je kunt de screenshot dan opslaan door te klikken op 'Bestand', en dan 'Opslaan als'. Succes!

In windows is dat al: PrintScreen en ALT Printscreen... De eerste is hele scherm en de tweede is het huidige venster...

Om de screendump dan in een bewerkingsprogramma te krijgen (bijvoorbeeld Paint) dien je te plakken vanaf het klembord. (Sneltoetscombo: CTRL: + V)

In windos zit een programmatje genaamd “knipprogramma” hiermee kun je eenvoudig screendumps maken. Toegevoegd na 1 minuut: Beldoel Windows Vista.

Bronnen:
http://www.vistainfo.nl/vista_workshops/vi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100