Webcam beelden opnemen zonder dat mijn pc aanstaat?

Het is mogelijk om met bepaalde programma's je webcam beelden op te nemen. Nou zou ik graag hebben dat mijn pc webcam beelden opneemt zonder dat mijn pc aanstaat. Aangezien dit elke dag veel stroomt kost. Ik wil mijn auto in de gaten houden. En daarnaast wil ik in de gaten houden wat onze vogeltjes doen en zeggen terwijl wij aan het werk zijn. Heeft iemand hier iets voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is mogelijk als je een webcam hebt die niet op stroom werkt.

Dat lijkt me technisch onmogelijk. Het 'ding' dat opneemt moet voorzien van spanning om het te laten werken. Je kunt bijv. ook je virusscanner niet laten werken als de pc is uitgeschakeld.

Beeld opnemen is niet mogelijk maar een ipwebcam kan wel data live streamen naar je router eventueel kan je dan via remote wel opnemen maar kan je niet zonder beeld opnemen dan wordt het lastig.

Is niet 'onmogelijk', maar ik vraag me af wat het nut is van een omslachtige 'workaround' versus stroomverbruik. Een webcam ontvangt beeld (en evt geluid), dit is data. Deze data moet ergens opgeslagen worden. Is het niet op de harde schijf van je pc, dan wel ergens anders op een harde schijf, bijvoorbeeld via je router, naar een harde schijf op een webserver (omslachtig!). Deze harde schijf op een webserver, wat in feite ook een pc is, verbruikt ook stroom, kost ook geld, etc, kortom hetzelfde verhaal als je pc thuis, alleen betaal je ook nog eens geld voor serverspace, webcambeelden kunnen best veel schijfruimte in beslag nemen, hoe meer schijfruimte op de server je nodig hebt, hoe meer dit kost... Andere optie is om live te streamen, buiten je pc om via je router, op een eenvoudige webpagina (op een webserver, die aan staat en dus geld kost), maar dan kan je alleen 'live' kijken en dus niet terugkijken. Optie 3; vergeet je pc en je webcam en zoek eens naar 'spionage spulletjes', zoals dit: http://www.spycamerashop.nl/verborgen-cameras/spy-camera-adapter.html (verbruikt ook stroom overigens). Wellicht kan je op een of andere manier direct vanaf je webcam op een portable harddisk opslaan, maar dat betwijfel ik en ik denk dat er toch wel een operating system tussen moet hangen..ik kon er iig niks over vinden. Misschien kan je pc webcambeelden opslaan terwijl deze in slaap-modus is, maar ook dat betwijfel ik, ik kon ook hier iig niks over vinden. Mijn advies; als je het echt zo belangrijk vindt, laat je pc lekker brommen, zet je monitor uit en gebruik je magnetron 1 keer per week minder... :)

doe niet moeilijk! download teamviewer op beide pc's en verbind ze met elkaar! (verbind de pc met de pc + webcam) Klik op Extra>leeg scherm tonen en klik op "Ja" en download de "Monitor driver"(pop up)

Bronnen:
www.teamviewer.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100