Waarom kan ik de namen van mappen en bestanden niet wijzigen van een externe harde schijf op mijn MacBook Pro?

Ik heb een externe harde schijf waarmee ik schakel tussen mijn Windows PC en mijn MacBook Pro. Echter kan ik op mijn MacBook de namen van mappen en bestanden niet wijzigen. Heb ik hiervoor geen bevoegdheid op mijn MacBook ofzo???

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heeft te maken met de bestandsindeling. MacOS voorziet een software module om deze uit te lezen (lees: omzetten). Aanpassen is echter niet mogelijk aangezien MacOS met een ander bestandsindeling werkt. MacOS: HFS Windows: NTFS

Je externe hdd is waarschijnlijk in het NTFS formaat. Apple ondersteunt het 'lezen' en kopieren van hdd naar macos wel, maar kopiëren van macos naar hdd niet. Om dit wel mogelijk te maken kun je een app downloaden waardoor je NTFS hdd wel alle toegang krijgt. Een voorbeeldje hiervan is: NTFS for Mac® OS X 9.5. Het geeft je: 'full read/write access to NTFS with the same high speed as to native HFS+ files.' In dit voorbeeld is het in ieder geval niet gratis (Probeer het uit dmv de Demo), maar als je zoekt naar 'alternatieven' (meer mag ik niet zeggen :P) dan vind je het wel.

Bronnen:
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Nadat ik NTFS for Mac had geïnstalleerd werkte het wel. Lof voor de vorige posters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100