Hoe verwijder je een mogelijke Trojan?

Mijn Microsoft Security Essentials heeft ongv. 10 trojans enz. gevonden. Om een paar te noemen;

-trojan:JS/BlacoleRef.G
-Exploit: Java/CVE-2010-0840
-Trojan downloader: Java/Openstream.BA
-Trojan: Win64/Sirofef.B

Dit is alleen bij de Administrator het geval niet bij de andere gebruikers. Het is zo'n progamma dat je dwingt om zo'n een nep Win7 security 2012 te kopen en het geeft geen andere keus bv. bij het opstarten van internet of andere dergelijke programma's.

Microsoft Security Essentials heeft er 6 opgespoord en ''schoongemaakt'' maar het probleem houd nog steeds aan. Is er iets dat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer een back-up te maken met alle hoognodige bestanden waarvan je zeker weet dat die veilig zijn en formateer dan je computer. (doe dit alleen als het echt niet anders kan)

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik heb hem pas ook gehad en hij is zeer hardnekkig; ik heb mijn server opnieuw moeten instralleren :-( Het programma dat je in beeld krijgt heet security defender ( meen ik) en gebruikt het logo en dergelijke van MS live essentials. Malwarebytes kreeg weliswaar het virus zelf weg maar het virus had helaas al te veel schade aangericht aan het besturingssysteem. Ik hoop voor je dat het niet al te laat is om malwarebytes te gebruiken. Suc6

Als je de bestanden kunt traceren, is het mogelijk om in de veilige modus deze te verwijderen. Dat vergt alleen wel veel speurwerk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100