Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Java installatie is gelukt, maar werkt niet. Wat nu te doen?

Ik heb Java geïnstalleerd en dat ging zonder errors. Nu probeer ik java uit op http://www.minecraft.net/classic/play en werkt die niet. Hij zegt dat ik java moet installeren, maar dat heb ik net gedaan. Ik heb ook al geprobeerd om java te verwijderen en daarna weer opnieuw te installeren.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Software
640

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Kijk eerst eens even of Java in andere browsers (b.v. Chrome of Firefox) wél goed werkt. Als dat zo is, zit het probleem in je browser.

Bij het verwijderen van Java blijven nog weleens restbestanden achter op de computer die later problemen kunnen opleveren. Je zou kunnen proberen (maar wees voorzichtig!) om Java te verwijderen met Revo Uninstaller:
http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html
(De linker download is de gratis versie). Daarna je pc opnieuw opstarten en Java opnieuw installeren.
(Lees meer...)
Pieter2011
12 jaar geleden
Pieter2011
12 jaar geleden
Succes!
Pieter2011
12 jaar geleden
Jammer... Kennelijk zit er toch ergens in het besturingssysteem een probleempje. Misschien kun je toch eens overwegen om Vista opnieuw te installeren. Mijn pc draait ook op Vista en ik heb echt nooit problemen. Wat je ook zou kunnen proberen is FixIt van Microsoft:
http://support.microsoft.com/fixit/
Andere oplossingen zou ik niet kunnen bedenken...
Succes!
Pieter2011
12 jaar geleden
Zoals je uit je vragen al blijkt: allemaal "onverklaarbare" problemen. Ik heb er echt geen oplossing voor. Zorg in elk geval voor een goede back-up, want ik vrees toch dat het vroeg of laat misgaat met Windows. Vista opnieuw installeren is dan toch echt de enige oplossing... 't Is even werk, maar ook heel fijn als alles weer normaal functioneert.
Pieter2011
12 jaar geleden
Andere optie is om je vragen op een gespecialiseerd computerforum te stellen, b.v. hier:
http://www.nationaalcomputerforum.nl/
Pieter2011
12 jaar geleden
Eerlijk gezegd denk ik niet dat het daaraan ligt. 32 bit is de gangbare versie; voor 64 bit moet je allerlei moeilijke toeren uithalen.
Kijk na afloop even wat de website zegt over de installatie:
http://www.java.com/nl/download/installed.jsp

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding