Hoe moet je een text in wingdings terugvertalen?

Ik heb een tekst geschreven en vervolgens de hele boel voor de gein naar webdings gezet. Opgeslagen en gemaild naar iemand maar nu blijkt dus dat hij de text niet terug kan "vertalen". Ik heb dit zelf ook geprobeerd, met het bestand dat nog op mijn computer stond, maar nu kan ik het opeens ook niet meer. Ik krijg allemaal 's als ik alles selecteer en weer naar calibri bijvoorbeeld zet. Wat moet ik doen om de text terug te krijgen, ik heb geen backup gemaakt ofzo en wil niet alles opnieuw typen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer de tekst eens te knippen en plakken in Kladblok (Notepad). Die haalt alle opmaakfuncties uit een tekst en laat alleen de kale tekst staan. Ik doe dat wel eens als ik een rijkelijk opgemaakte Word-tekst in één keer wil ontdoen van stilistische frutsels. Ik hoop dat het werkt!

Gewoon een paar keer op vorige klikken tot de tekst weer terug is.

De simpele oplossing: alle tekt selecteren en omzetten in een ander lettertype. Dit werkt alleen in een tekstverwerker die opmaak ondersteunt zoals word.

Oke, zal proberen uit te leggen wat hier wel werkt ;) - open je bewaarde word.doc - open ook Word-pad - selecteer en kopieer je tekst (die in wingdings staat) vanuit word naar Wordpad. - Sla bestandje op als: wing bv en kies eronder niet meer als RTF maar 'tekstbestand' en zet bv op je buroblad. - Er komt dan soort waarschuwing over de bestaande indeling die "verloren" gaat, maar negeer dit en kies: ja .(zie screensbot); je ziet dan ingekorte tekst ;) - vanuit je bestandje wing.txt op buroblad dubbelklikken en er komt dan je oorspronkelijk ingestelde lettertype (jij calibri) terug en is weer leesbaar als goed is gegaan? Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100