mijn toetsenbord geeft verkeerde tekens weer dan wat er op staat, hoe kan ik dat corrigeren?

Ik weet dat je iets met crtl alt moet doen maar ben het vergeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan sta je waarschijnlijk op het Nederlandse toetsenbord. Op alt+shift (links) drukken moet werken. Toegevoegd na 12 minuten: Bij de een is het blijkbaar ctrl, de ander alt. Verschilt per pc blijkbaar. Bedankt voor de min.

wat jurgenjansma zegt klopt, alleen moet je op CTRL+shift drukken om het te veranderen!

Ctrl + shift, als het goed is wordt "=" dan een "?"

Als je op ctrl+shift drukt moeten je tekens weer zijn zoals normaal. Je toetsenbord staat nu waarschijnlijk op Nederlands, waar je hem normaal op Amerikaans (VS) hebt staan. Het klinkt vreemd dat je hem niet op Nederlands moet zetten, maar dat zijn nou eenmaal andere locaties voor de tekens (en soms zelfs heel andere tekens). Een voorbeeld van dit laatste is bijvoorbeeld het plusminus-teken (wat op GV niet werkt), maar dat zit op het Nederlandse toetsenbord op de plek waar je normaal de dubbele punt hebt zitten.

Je kan rechtsonder op dat toetsenbordje klikken en dan op ''Verenigde Staten (Internationaal)".

Je kan ook de num lock aan hebben staan

Alle tot nu toe gegeven antwoorden bestrijden slechts de symptomen. Zoals gezegd wordt het probleem veroorzaakt door een verkeerd ingestelde toetsenbordindeling. Om het probleem voor altijd te voorkomen moet je de toetsenbordindeling Nederlands verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op het taalicoon rechtsonder op de taakbalk en kies voor 'instellingen'. Op het tabblad 'Geavanceerd' kun je de overbodige toetsenbordindeling verwijderen, waarna het probleem voor eens en voor altijd opgelost is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100