Hoe kan je in Exel een formule maken, dat je na de 2e streep alles verwijdert? zie tekening

ik heb het met text naar kolom geprobeerd, maar dan verwijdeer ik de nullen en dat wil ik niet.

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik vind het antwoord van Ivar91 heel erg goed alleen hoe kan ik de formule aanpassen als ik na de 3e streep alles wil weghalen in de tekening is het maar tot 2 strepen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even gepuzzeld, hier is ie: =LINKS(A1;VIND.SPEC("_";A1;(VIND.SPEC("_";A1;1)) + 1)-1) Toegevoegd na 12 minuten: Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe de formule werkt: LINKS is een functie die de eerste aantal karakters weer geeft van een cell. (LINKS(A1; 3) geeft de eerste 3 letters van A1) VIND.SPEC geeft de positie van een karakter aan. VIND.SPEC("_";A1;1) zoekt vanaf het eerste getal, maar omdat we het 2de lage streepje willen, voeren we hem nog een keer uit op de plaats van de 1, en daar tellen we 1 bij op, zodat hij zoekt vanaf 1 positie na het eerste lage streepje. (VIND.SPEC("_";A1;(VIND.SPEC("_";A1;1)) + 1)) Nu halen we er alleen nog 1 vanaf, zodat het laatste lage streepje niet word weergegeven, en klaar is kees. Toegevoegd na 2 dagen: Om alles na het 3de lage streepje te verwijderen kun je deze gebruiken: =LINKS(A1;VIND.SPEC("_";A1;(VIND.SPEC("_";A1;(VIND.SPEC("_";A1;1))+1))+1)-1)

Ben je nou nog steeds met die streepjes bezig? :) (zie http://www.goeievraag.nl/vraag/exel-formule-bv-5e-letter.240234 ) Om alleen het eerste gedeelte te krijgen kan je dan gebruiken: =LINKS(A1;VIND.ALLES("_";A1;5)-1) De oplossing van Ivar is trouwens ook goed, meer flexibel zelfs. Mja, ik probeer het altijd zo basic mogelijk te krijgen.

Functie 'text to columns' gebruiken en de derde kolom verwijderen. Als divider de _ instellen. Dit is echt de meest simpele manier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100