Welk programma heb ik nodig om HDR-foto's en panorama's te maken?

Ik zoek een fotobewerkingsprogramma dat de volgende dingen kan:

1.  Opnames combineren tot één HDR-foto.
2.  Opnames aan elkaar plakken tot één panoramafoto.

(Ik zie dit als twee losse dingen, dus geen HDR-panoramafoto's.)

Wensen voor HDR:
Mijn camera heeft een automatische stand die met één druk op de knop een serie van vijf foto's maakt - maar als ik die uit de hand neem, zijn die vijf foto's net wat verschoven ten opzichte van elkaar. De HDR-functie moet dus de foto's eerst netjes over elkaar heen schuiven, en dan pas de HDR-magie uitvoeren.

Wensen voor panorama:
Het programma moet zelf de foto's over elkaar heen leggen, eventuele randvervormingen corrigeren, en belichtingsverschillen corrigeren.

Welk programma kan dit? Heb ik misschien twee programma's nodig?

Het zou fijn zijn als het programma (of de programma's) zouden kunnen samenwerken met Adobe Lightroom 3.

Toegevoegd na 1 week:
 
Ik kwam stomtoevallig een programma tegen dat aan al mijn wensen lijkt te voldoen: Hugin.

Zie http://hugin.sourceforge.net/ .

Het programma is gratis en het lijkt erop dat de kwaliteit hoog is. Ik ga het downloaden en installeren, om te kijken of het ook gebruikersvriendelijk is.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan met Photoshop. Let er wel op dat je voor deze bewerkingen een hele goede computer nodig hebt. Een bestand kan qua geheugen gemakkelijk richting the Gig nodig hebben. Ook heb je flink wat geduld nodig wanneer de computer aan het 'werk' is. Een samenvoeging (met alles wat jij wilt) kan gerust een uur duren.

Hoi Cryo, Meestal heeft de camera fabrikant software beschikbaar voor dergelijke bewerkingen van foto's. Zeker als het toestel er een speciale functie voor heeft. Ik ken het merk niet van je camera, maar kijk eens op de site van de fabrikant. Veel plezier :-) Toegevoegd na 1 week: De link die je daar geeft is van linux open source software. Je hebt er waarschijnlijk Linux voor nodig om de hugin software te gebruiken. Dus kijk even goed voordat je het op een windows machine installeert. Toegevoegd na 1 week: Op de screendump op http://hugin.sourceforge.net/ zie ik inderdaad al linksboven het logo van Fedora staan. Dat is een linux distributie.

PhotoEngine van Oloneo. Het verkeert momenteel nog in een beta-fase. Dit vond ik op internet toen ik nog even wat plaatjes bekeek. Op deze site is meer te vinden daarover. Ik heb me nog niet echt ingelezen....maar dacht dat het wel klopte. Zoniet haal ik mijn antwoord wel weer weg. http://www.duiveman.com/2011/05/review-oloneo-photoengine-voor-hdr-fotografie/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100