Hoe maak je een simpele berekening in Excel?

Ik ben een enorme digibeet. Ik wil graag in Excel in kolom A een rijtje cijfers invoeren en dan in kolom B de uitkomsten krijgen van de cijfers in kolom A gedeeld door 3,5. Hoe moet dat? S.v.p. stap voor stap antwoord, want ik heb er echt de ballen verstand van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je begint in cel A1 met de eerste waarde, in A2 de tweede enzovoort. Vervolgens klik je in cel B1 en klik je op het = teken in de werkbalk. Vul dan in =A1*3,5 en klik op het vinkje. Het antwoord verschijnt dan in cel B1. Om de antwoorden ook te berekenen voor de overige cellen ga je de berekening kopieren. Als cel B1 nog actief is zie je rechtsonder een blokje. Dat sleep je naar beneden, net zoveel als je in kolom A waarden hebt ingevuld. Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt een formule dus invoeren door de = teken in te typen in de cel óf door op de kno Fx te klikken in de werkbalk en het daarin te typen, zie tekening. Toegevoegd na 4 minuten: Excuses, je wilt delen door 3,5 dan wordt de formule in het balkje A1/3,5. Als je dan op het vinkje klikt en het blokje naar beneden trekt wordt elke formule gekopieerd. Toegevoegd na 21 minuten: Om af te ronden: Selecteer de cellen die je wilt afronden. Je kunt ook op de letter B klikken, dan wordt de hele kolom geselecteerd. Anders klik je in de cel B1, houdt je de muis ingedrukt en sleep je naar de cel met het laatste cijfer. Klik nu rechts en kies uit de lijst de optie Celeigenschappen. In de lijst voor Getal kies je het aantal decimalen. Toegevoegd na 27 minuten: Ik heb er even een filmpje van gemaakt. Hoop dat het zo duidelijk is! Toegevoegd na 32 minuten: Tot slot: Dat je digibeet bent is natuurlijk helemaal geen probleem. Leuk dat je wat meer wilt weten van dit soort programma's. Lijkt Excel je een leuk programma, dan zou ik je adviseren om eens bij Microsoft een gratis training te bekijken. Klik op de link in de bron. Kies dan de versie uit (Excel, 2003, 2007, 2010) en bekijk de instructies. Er staat veel uitleg op voor beginners, video's, oefeningen!

Bronnen:
http://office.microsoft.com/nl-nl/support/...
http://office.microsoft.com/nl-nl/training...
http://office.microsoft.com/nl-nl/training...
http://youtu.be/grQXmh8hkEA

In cel A1 staat je waarde. In cel B1 type je: =A1/3,5 Als je alle getallen in de A-kolom hebt staan, kan je: - op cel B1 gaan staan, op CTRL+C drukken - alle cellen in de kolom B waar je de uitkomst wil hebben selecteren - op CTRL+V drukken. De cellen worden nu automatisch gevuld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100