Ingebakken ondertiteling vergroten Quicktime (Mac)

Dag iedereen,

Op mijn Macbook probeer ik een film te kijken alleen is de ondertiteling te klein om goed te lezen op afstand. Als de ondertiteling in een srt bestand zit kan je het via Quicktime groter maken maar die optie zie ik nu niet.

Heeft iemand enig idee hoe ik de ondertiteling groter krijg. Het betreft hier een MacBook.

Eventueel mogen andere programma's ook.

Toevoeging:

Met VLC werkt het niet, daar kan je het wel instellen maar dat werkt alleen als je een .srt bestand heb en die heb ik niet. De film heb ik gedownload met ondertiteling er al in.

En het andere programma is meer om het over te zetten naar Apple tv en ik kijk het via mijn Macbook op de tv.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En als het dan nog niet lukt het ik nog wel een goed programma. Ik heb hier ook een aantal goede beoordelingen van MAC-gebruikers over gehoord.

Bronnen:
http://www.videolan.org/vlc/

Dit moet volgens mij via een programma. Zie de link, ongeveer hetzelfde probleem denk ik. Het zal dus niet via QT zelf gaan.

Bronnen:
http://www.macfreak.nl/cgi-bin/forums/topi...

Je kan ingebakken ondertitelingen niet vergroten, zover ik weet. Het wordt gewoon gezien als video stream het programma weet dus niet eens dat er ondertiteling bij zit. Mocht het om een mkv bestand gaan is dit weer wel mogelijk omdat binnen die container ondertiteling apart zit gecodeerd. Mocht het dus om een mkv bestand gaan kan je via VLC zoiezo wel de grote aanpassen bij een avi gaat dit niet werken. Het is daarom dus ook altijd aan te raden een film zonder ondertiteling te downloaden en deze er los bij te zoeken.

Bronnen:
http://www.matroska.org/
http://www.nlondertitels.com/

ja, bovenstaande antwoorden zijn nuttig, VLC moet je nemen als videospeler, dan kan je gewoon aangeven hoe groot de ondertiteling is.

Waarom stelt iemand die ALWETEND is vragen?