Midi naar mp3 converter?

Ik maak liedjes in Guitar Pro 5 en als ik het wil opslaan, is het een gp file, maar ik kan er ook voor kiezen om er een midi file van te maken. Nu is mijn vraag, aangezien players zoals Windows Media Player geen midi afspelen, waar ik een midi kan omzetten naar een mp3 (of .wav, in iedere geval wat afgespeeld kan worden).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn Windows Media Player (WMP) speelt prima midi files af hoor! Heb je het echt al geprobeerd? Welke versie van Windows en welke versie van WMP heb je? Ik heb op zich wel K-Lite Codec Pack geïnstalleerd (gratis, is enorm handig om alle mogelijke filmpjes en geluidjes af te kunnen spelen, meteen installeren!!!), misschien dat daar iets bij zit waardoor WMP de midi kan afspelen? Ik zou zeggen, meteen K-Lite pakken als je het nog niet had, sowieso hoe dan ook. Maar als je midi naar mp3 wilt converteren kan dat sowieso ook heel makkelijk en gratis via internet. Ik vond namelijk zojuist via google deze site: http://www.hamienet.com/midi2mp3 en die gaat als de brandweer! Allerlei instellingen voor kwaliteit en midi banks om je mp3 van te bakken, werkt perfect, ik ben blij dat ik 'm gevonden heb. Had er nog nooit naar gezocht, ik recordde altijd op een omslachtige manier midi maar voortaan gebruik ik die site! Succes!

Het beste (gratis) programma waarmee je zo’n beetje alle (audio- en video)bestanden kunt omzetten, is Format Factory: http://format-factory.en.softonic.com/ Open het programma, kies tabblad "Audio", klik op Converteren naar MP3, het bestand toevoegen en de map kiezen waar je het MP3-bestand wilt opslaan, op OK klikken en vervolgens klikken op Starten. Het is gratis, kan bijna alles converteren, en werkt snel en simpel, zonder reclame!

Om muziek (en video's) te converteren naar andere bestandsformaten raad ik SUPER Converter aan. Dit is een heel licht, maar zeer krachtig en gebruiksvriendelijk programma. Het is gratis en kan omgaan met zo ongeveer elk bestandsformaat. http://www.erightsoft.com/SUPER.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100