Mag je je op Facebook voordoen als iemand anders?

Ik vroeg me af of je je op facebook mag voordoen als iemand die niet bestaat want ik kwam iemand op facebook tegen die dat volgens mij weldoet en vroeg me af of dit niet strafbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze accounts worden door Facebook administrators gewaarschuwd of verwijderd. Ik heb zelf ooit als sociaal experiment een nep profiel gemaakt en deze was binnen enkele dagen verdwenen. Je voordoen als iemand die niet bestaat lijkt me zoiezo onmogelijk! Je voordoen als iemand anders mag (zoals alles) tenzij je hierbij de wet overtreed of betrapt word.

Dat is helemaal niet verboden, je moet het zien als een nick want jij heet vast ook niet in het echt Timo Vragen en ik heet zeker geen Pelle. Het zou netjes zijn dat als die persoon iemand uitnodigt dat hij zegt wie hij in werkelijkheid is maar dat hoeft ook niet want niemand is verplicht iemand als vriend goed te keuren. Iemand kan het ook doen om over een hobby of iets dergelijks te kunnen praten op facebook onder een andere naam, dus meerdere facebookregistraties onderhouden.

Als je normaal op facebook, of op andere sociale media onder een andere naam actief bent, is dat geen probleem. Ikzelf ben zowel onder mijn echte naam, als een pseudoniem actief op facebook, printerest en twitter

Nee dit mag niet. Facebook zal vroeg of laat een bericht sturen en daarin vragen om een kopie van je ID kaart of paspoort, om te verifiëren dat je echt bent wie je zegt dat je bent. Totdat je jezelf hebt geïdentificeerd heb je geen toegang tot je Facebook account.

Facebook zegt daarover het volgende: 4) Facebook-gebruikers verstrekken hun echte namen en gegevens en we hebben je hulp nodig om dit zo te houden. Hier volgen enkele regels waaraan je je moet houden met betrekking tot registratie en beveiliging van je account: Je verstrekt geen valse persoonlijke gegevens op Facebook en maakt zonder toestemming geen account voor iemand anders. Je maakt niet meer dan één persoonlijke account. Als we je account deactiveren, maak je geen ander account zonder onze toestemming. Je gebruikt je persoonlijke tijdlijn niet voor eigen commercieel gewin en gebruikt een Facebook-pagina voor die doeleinden. Je gebruikt Facebook niet als je jonger bent dan 13 jaar. Je gebruikt Facebook niet als je bent veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Je houdt je contactgegevens correct en actueel. Je deelt je wachtwoord niet met anderen (en ontwikkelaars delen hun geheime sleutel niet), je verleent niemand toegang tot je account en je doet niets wat de beveiliging van je account kan schaden. Je draagt je account (waaronder pagina’s of toepassingen die je beheert) niet over aan iemand anders zonder dat je onze schriftelijke toestemming hebt. Als je een gebruikersnaam of vergelijkbare identificatie selecteert voor je account of pagina, behouden wij ons het recht voor om deze te verwijderen of terug te vorderen indien wij menen dat deze ongepast is (bijvoorbeeld wanneer een eigenaar van een handelsmerk klaagt over een gebruikersnaam die weinig lijkt op de werkelijke naam van een gebruiker). 5)We respecteren de rechten van anderen en verwachten dat jij dit ook doet. Je plaatst geen inhoud of onderneemt geen actie op Facebook waarmee de rechten van iemand anders worden geschonden of overtreden, of waarmee de wet op een andere wijze wordt overtreden. We kunnen inhoud en informatie die je op Facebook plaatst verwijderen indien we vinden dat hiermee deze Verklaring of onze beleidsregels worden geschonden. We bieden je tools waarmee je jouw intellectuele-eigendomsrechten kunt beschermen. Zie voor meer informatie onze pagina Schending van intellectuele-eigendomsrechten rapporteren. Als we je inhoud hebben verwijderd wegens inbreuk op de auteursrechten van iemand anders en je denkt dat dit onterecht is, kun je bezwaar maken. Als je herhaaldelijk inbreuk maakt op de intellectuele-eigendomsrechten van anderen, zullen we je account indien terecht uitschakelen. Je maakt geen gebruik van onze auteursrechten of handelsmerken (waaronder

Bronnen:
https://www.facebook.com/legal/terms

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100