Hoe kan ik weten hoe mijn opgestelde mail bij de ontvanger terechtkomt? Zie toelichting a.u.b.

Ik probeer mijn emails, zeker als ze wat langer zijn, altijd goed leesbaar op te schrijven, een beetje zoals een brief, zeg maar. Dus ook een zin niet te lang opschrijven, maar afbreken voordat de hele regel volgeschreven is.
Komt dit ook zo over bij de ontvanger? Misschien is hier een (dummy) handleiding voor? Ik begrijp dat het bij smartphones al anders binnenkomt, maar blijft bv. het lettertype wél zichtbaar voor de mail-ontvanger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt onprofessioneel over als je zinnen afbreekt omdat het einde van jouw regel bereikt is. Als de persoon die de mail leest hem in een breder beeld ziet dan jij, dan zit rechts een lege ruimte aan je bericht. Dit is nog niet zo erg, maar als die persoon het bericht in een smaller beeld ziet, dan kan zo'n regel van jou er misschien niet op en breekt die ergens halverwege de volgende regel af terwijl de tekst pas op de volgende regel verdergaat. Als je elke paragraaf gewoon doorschrijft tot aan het einde, dan krijgt iedereen het bericht op een mooie manier te zien.

De beste, nog net praktisch haalbare manier, is om je bericht in PDF formaat te versturen. Vrijwel elke computer kan dat op het scherm zetten, en moderne smartphones kunnen het ook. Het is wel wat gedoe, want je moet de tekst intypen in Microsoft Word of de equivalent daarvan op een Mac. Of in Open Office, een prima gratis alternatief. Dat bericht moet je dan opslaan als PDF. In Open Office moet dat geloof ik via "export". En dan verstuur je het bestand met je mailprogramma, als bijlage.

Bronnen:
http://www.downloadablecdn.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100