Hoe kan ik makkelijk met hele grote photoshop bestanden werken?

Ik moet een bestand aanleveren bij de drukker voor een banner van 400cm x 300cm. Dat wordt een bestand van 15gb in photoshop. Iemand een suggestie hoe dit iets makkelijker kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als wat voor bestand sla je hem op, sowieso zou ik dit bestand als JPEG aanleveren, dit is een gecomprimeerde afbeeldings extentie. kijk anders ook even naar de DPI instellingen, als je deze minder maakt, scheelt dat ook vaak al flink Toegevoegd na 7 minuten: hier een goeie tutorial via youtube Toegevoegd na 10 minuten: vanaf 1:40 wordt uitgelegd hoe je de grootte aanpast

Ik heb in het verleden als grafisch ontwerper voor een beletteringsbedrijf ook vaak grote bestanden aan moeten leveren. Beter vraag je even aan de drukker aan welke voorwaarden je bestand moet gaan doen. Welke resolutie moet het bestand aan voldoen en hoeveel DPI moet de afbeelding zijn? Beide factoren zijn cruciaal voor de kwaliteit en grootte van het bestand. Grote bestanden zijn niet per definitie beter en daarnaast wordt je bestand waarschijnlijk flink geupscaled. Dus nogmaals, check het even bij de drukker en waarschijnlijk valt het allemaal wel mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100