Hoe kan ik een bestaande website kopiëren inclusief foto´s en de indeling?

Kortom het is NIET mijn site en ik ga als DROPSHIPPER aan de slag en heb TOESTEMMING om de website te kopiëren naar mijn EIGEN domein! (voor de copyright zeikers onder ons)

Of als er een mogelijkheid is om alleen (de indeling / categorieën én) fotos te downloaden o.i.d. zou dat ook helemaal fantastisch zijn!

hartelijk dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet, naar welk systeem je gaat kopiëren, maar onder Linux zou ik wget proberen.

Je kunt dan http://www.httrack.com gebruiken. Hiermee download je de website naar een locale map. Dit inclusief alles wat op de pagina staat. Het werkt zowel voor losse pagina's als voor complete websites.

Het is me niet helemaal duidelijk waarom je als dropshipper dezelfde website zou willen of moeten hebben als het bedrijf waarvandaan jij levert, en ik zou jullie ook ernstig afraden om dat te doen omdat het er voor zal zorgen dat beide websites door alle duplicate content die ze op die manier bevatten een flinke penalty van de zoekmachines zullen krijgen en daardoor veel slechter zullen scoren in de zoekresultaten. Maar goed in het hypothetische geval dat zoiets ooit handig zou zijn om te doen dan is het nog altijd veel logischer om hen hun website files in een zipfile naar jou te laten verzenden dan welke andere oplossing dan ook. (Tenslotte hebben ze jou ook toestemming gegeven toch?) Als je alleen maar graag een beetje dezelfde stijl zou willen aanhouden dan kun je ook gewoon firebug downloaden (in firefox), of met de developer tools (in chrome) de broncode van de pagina bekijken en kopieëren, en dan vervolgens zelf aanpassen. Maar het lijkt me in dat geval meestal wel voldoende om één pagina broncode en de css daarvan als uitgangspunt te nemen, dat aan te passen en dat dan weer als templates voor de andere pagina's te nemen. Maar nog een keer tot slot: als je jezelf en dat bedrijf een plezier wilt doen: zorg dan dat je niks online zet dat precies gekopieerd is van hun site!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100