Hoe stel ik een nieuwe afbeelding in photoshop cs5 in op 300DPI?

Gisteren stelde ik de vraag hoe ik mijn advertentie met het formaat 102,5 mm breed en 137,5 hoog zwaarder kon maken in kb. Toen kreeg ik als antwoord het DPI verhogen. Nu wil ik graag opnieuw beginnen maar zo dat mijn afbeelding op 300DPI ingesteld staat en wel met dezelfde afmetingen

Svp stap voor stap uitleg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je in PhotoShop klikt op 'Bestand', 'Nieuw', krijg je een dialoogvenster waar je al deze waarden kunt instellen. Bij 'Resolutie' stel je in 300 pixels/inch. Bij Breedte en Hoogte kies je eerst voor de gewenste eenheid (mm). Daarna kies je in het voorste vak de juiste waarden.

Open de bestaande foto en ga naar afbeeldings grootte (image-size), zorg dat de drie vinkjes onderaan aan staan en verander de dpi. Dit is echter niet de manier om aan hoge resolutie beelden te komen zoals bedoeld wordt. De kwaliteit van het beeld blijft laag. Beste is, altijd met het ontwerp met de hoogst mogelijke kwaliteit beelden beginnen. De uitvoerresolutie die gevraagd wordt voor foto's is 300 dpi; voor tekst meestal nog hoger (1200 dpi). Als je de mogelijk hebt, maak je beelden in photoshop of illustator en je tekst in b.v. InDesign. (alle van ADOBE). Het beste lever je een HR-PDF (als het lukt een PDF-X1a; (standaardvoorkeurinstelling van b.v. InDesign)) aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100