Hoe maak ik een backup van mijn website die met Wordpress is gemaakt?

Ik wil zelf mijn website gaan aanpassen die ik een aantal jaren geleden door iemand anders heb laten maken. Ik onderhoud 'm nu al wel een paar jaar. Maar wil nu een aantal dingen grondig gaan veranderen, zoals het inschrijfformulier. Als ik iets verkeerd doe, is er dan de mogelijkheid om iets 'terug' te zetten via een backup of zoiets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Simpel. Stap 1: Daarvoor moet je inloggen via een FTP programma waarmee je contact maakt met de schrijfruimte op je server. Daar staan alle bestanden waar je website uit bestaat. Kopieer al die bestanden naar je PC. Stap 2: Je Wordpress website maakt gebruik van een mysql database. Die kun je vinden door het MyAdmin gedeelte van je website (contact je provider als je niet weet hoe je moet inloggen). In de interface van MyAdmin kun je de database vinden en downloaden als backup. Indien er iets grandioos mis gaat dan kun je alles terug zetten.

Er bestaan een aantal gratis plugins voor Wordpress om een complete backup te maken van je website (inclusief database). In de bronnen heb ik een voorbeeld genoemd, deze kun je simpel installeren door binnen je Wordpress installatie naar "plugins > add new" te gaan en de naam van de plugin in te toetsen en te installeren.

Bronnen:
http://wordpress.org/plugins/backupwordpress/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100