hoe maak je van een kabelnoord router/modem en een netgear router 1 netwerk?

thuis hebben wij net een nieuwe 2 in 1 router/modem van kabelnoord gekregen. wij gebruiken deze alleen voor internet, en dus niet voor telefoon. nou zou ik graag van de 2de router een soort bedrade repeater maken. ik heb al een CAT6 kabel naar boven gelegd(de plek waar de 2de router wil aansluiten. nou zou ik daar graag 1 wifi netwerk van maken zonder dat ik steeds tussen de netwerken hoef te schakelen. dus dat het gewoon zichtbaar is als 1 wifi netwerk, maar wat vanaf 2 routers wordt uitgezonden. weet iemand of dit kan, en hoe ik dit dan moet instellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het beste een repeater kopen. Tenzij u al twee routers heeft. Je zou de router functie uit moeten schakelen in router nummer 2

Je kunt het beste de routerfunctie (volgens mij heet dat dhcp) uitschakelen op router 2. Als je de routers daarna dezelfde naam (ook wel ssid) en wachtwoord geeft, dan vormen ze (als het goed is) samen één draadloos netwerk. Ik zou geen repeater kopen als je al een kabel hebt liggen. De oplossing die je zelf al bedacht had werkt namelijk stabieler en sneller dan een repeater of extender.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100