Hoe kan je de Tabknop in excel cellen verticaal laten verspringen?

Ze gaan nu horizontaal, maar volgens mij moet dit ook verticaal kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan u instellen onder "Opties" en dan "Geavanceerd" en "Selectie verplaatsen nadat ENTER is gedrukt". Daar kan u kiezen - LINKS - RECHTS - BENEDEN - BOVEN Nadien op "Opslaan" om te bevestigen. Toegevoegd na 4 dagen: De hierboven beschrijving in voor de Entertoets en kan niet toegepast worden op de Tabknop, die kan niet aangepast worden.

Via instellingen kun je het gedrag van de Enterknop aanpassen, maar niet van de Tabknop. Je zou het wel voor elkaar kunnen krijgen door het te programmeren in VBA, maar dat wordt wel ingewikkeld.

Helaas is het niet mogelijk om de instellingen van de TAB-toets zo aan te passen dat de selectie na een TAB een cel naar beneden gaat. Als je naar rechts wil kun je de TAB-toets gebruiken en als je naar beneden wil dan kun je de ENTER-toets gebruiken. Ook kun je de pijltjestoetsen gebruiken in één van de vier richtingen. Dit zegt de helpfunctie van Excel2007 erover: "De cursor verplaatsen na het invoeren van gegevens Nadat u gegevens hebt ingevoegd in een werkbladcel, kunt u op ENTER, TAB of op een van de pijltoetsen drukken om de cursor naar een andere aangrenzende cel te verplaatsen. Toets Cursor verplaatsen ENTER Eén cel omlaag De standaardrichting is omlaag maar u kunt de richting waarin de cursor wordt verplaatst wijzigen in het dialoogvenster Excel-opties (Microsoft Office-knop , Excel-opties, Geavanceerd onder Opties voor bewerken). Opmerking Wanneer een bereik of een verzameling bereiken is geselecteerd, wordt de cursor alleen binnen dat bereik of die verzameling bereiken verplaatst wanneer u op ENTER drukt. TAB of SHIFT+TAB Naar de aangrenzende cel links of rechts. Voor de TAB-toets kunt u de richting waarin de cursor wordt verplaatst niet wijzigen."

Bronnen:
Helpfunctie Excel2007

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100