Is ubuntu server goed als webserver?

Ik wil graag een website testen en ik wil daarvoor ubuntu server gebruiken, is dit mogenlijk? Ik installeer het als lamp. En ik heb geen domein dus kan ik dan mijn ip of localhost gebruiken? Bestaat er ook zoiets gratis zodat ik overal mijn website kan bekijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ubuntu Server is een besturingssysteem dat geoptimaliseerd is voor het gebruik als server. Echter, het opzetten van bijvoorbeeld een webserver vereist de installatie en configuratie van een webserver applicatie. De meest voor de hand liggende keuze is Apache (sudo apt-get install httpd). Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar onderstaande websites.

Bronnen:
http://projects.apache.org/projects/http_s...
http://tldp.org/LDP/LG/issue12/server.html

Ja dat kan prima. Je kunt vervolgens bijvoorbeeld Xampp installeren. Dan krijg je na installatie apache/php/mysql. Dit is allemaal gelinkt en werkt goed met elkaar samen. Scheelt je een hoop instel en configuratiewerk. Tevens bieden ze ook een versie aan die werkt voor Windows en Mac OSX

Jazeker een van de beste platforms.

Ja. Zeker 'een van de beste'. Op het gebied van 'support' vind ik het persoonlijk zelfs 'de beste' omdat bijna alles op Linux gebied (ook) wordt uitgelegd voor Ubuntu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100