hoe kan ik snel en gemakkelijk html en php en! .vbs codinering leren?

Hallo! :D ik zou graag willen weten hoe ik gemakkelijk en snel php, html en .bat/.vbs leren ik ben namelijk druk bezig met vanalles over codinering enzo! Ik kan al heel goed codineren met visual basic een vriend uit amerika bouwt nu al een site voor me (zie bron) (hij is ook nog niet af!) Maar ik zou dit ook graag willen leren! En ik weet dan .vbs en .bat niks temaken hebben met een website bouwen... Maar alsnog :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Tutorials volgen op het internet, zelf alles uitzoekeb. Toegevoegd na 15 seconden: Uitzoeken*

Snel en gemakkelijk leren coderen kan wanneer je een genie bent. Ben je dat niet dan wordt het zelf-doen, zelf uitproberen en doorzetten. Wil je de op het wwweb gebruikte technieken leren gebruiken dan geef ik je wel alvast de meest handige volgorde. Begin met HTML, dan CSS, dan javaScript en daarna pas PHP (of ASP). HTML basis: http://www.w3schools.com/html/ CSS basis: http://www.w3schools.com/css/css_intro.asp javaScript basis: http://www.w3schools.com/js/ PHP basis: http://www.w3schools.com/php/

Bronnen:
http://www.w3schools.com/css/css_intro.asp
http://www.w3schools.com/html/
http://www.w3schools.com/js/
http://www.w3schools.com/php/

Html en css zijn vrij eenvoudig te leren - aan jou de keuze hoe snel je dat wil doen. Php is bepaald niet eenvoudig en zeker niet snel te leren - je moet eerst kennis van html hebben voordat je er ook maar aan kunt beginnen. Ik zou zeggen: begin bij het begin. Naast de links die witteMus al heeft gegeven, heb je hier ook wel wat aan: http://www.handleidinghtml.nl/ Succes!

Bronnen:
http://www.handleidinghtml.nl/

Persoonlijk zou ik zeggen; (Na)doen. Programmeren is vooral de taal leren. De beste manier om een willekeurige taal te leren is door te doen. Ik heb mezelf PhP, HTML en CSS geleerd door een CMS (Content Management Systeem) voor mijn website te bouwen. Je komt hierbij een groot aantal dingen tegen waar je dan een oplossing voor moet vinden. Wordt lid van een goed forum (Zoals phpbuilder.com). Begin bij het begin met een simpele tutorial (bv: http://bio-vision.nl/coding/PhP.php) zodat je de basis uitgelegd krijgt. Vervolgens kan je hierop doorbouwen. Google is your friend! Door gewoon te zoeken op bv 'formulier verwerken php' kom je bergen informatie tegen.

Ik zou gewoon boeken kopen. Boeken zijn niet duur en je weet zeker dat je het via de goede manier leert. VBS staat wel buiten html en php en daar zou ik dus ook een apart boek voor kopen. Voordat je PHP OF VBS gaat leren is HTML toch echt vereist. Dat kun je leren via http://magicmotion.com/ of ook gewoon boeken.

Bronnen:
http://www.magicmotion.com/

Op www.virusnl.tk staat ook vanalles over vbs scripten.

Bronnen:
http://www.virusnl.tk/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100