Draait een spel of programma (Bijvoorbeeld World of Warcraft) beter wanneer deze is geinstalleerd op de C:/ ?

Gelieve zowel een antwoord te geven als de algemene vraag van de titel, als de vraag in de volgende uitleg (indien het antwoord hiervan althans afwijkend is).

Ik heb twee fysieke schijven in mijn laptop. C+E:/ (2 virtuele schijven op 1 fysieke dus) en D:/

Ik heb World of Warcraft op mijn E:/ geinstalleerd omdat daar véél meer ruimte over was. Op mijn C:/ had ik standaard nog maar 5GB over, dus de enige plek was D:/ of E:/ Nu staat ie dus geinstalleerd op de E schijf.

Zal ik een verbetering merken als het spel zou installeren op de D:/ of op de C:/ schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plz. correct me if I'm wrong maar volgens mij kun je 'm het beste op je tweede fysieke schijf installeren. zeker als daar verder nix op staat dat gelijkertijd draait, hoeven die lees-/schrijfkoppen zich alleen maar met WoW bezig te houden.

Het zal wellicht iets sneller gaan als je het installeert op de andere schijf, de D:\ in jouw verhaal. Dan draait de laptop op de ene schijf als OS en kan bij de data van het spel op de andere schijf. Hierdoor zal je minder tijdverlies hebben als er gelijktijdig een schijf wordt benaderd. Als je een extended partitie hebt op een schijf (jouw E:\) zal deze toch gebruik maken van dezelfde koppen om te lezen. Het is alleen een apart stuk op de schijf.

Ik ben bang dat je niet veel verschil zult merken, dus daar hoef je het niet echt voor te doen. WoW is veel meer afhankelijk van zaken als videokaart en intern geheugen (videokaart op de eerste plaats). De toename doordat lees/schrijf acties van het spel op je harde schijven iets beter zijn georganiseerd valt in het niet daarbij (al zal die er theoretisch natuurlijk wel zijn). WoW neemt bij mij in totaal nu 36 GB in beslag (dit is inclusief alle patches en uitbreidingen). Omdat er voor WoW van tijd tot tijd fikse patches uitkomen zal je daar rekening mee moeten houden voor de toekomst en dus een aantal GB extra moeten reserveren. In dit perspectief zou ik in jouw geval zeker WoW niet op C: installeren (vanwege de krappe 5 GB). E: is prima als je daar meer ruimte hebt of D: als dat beter uitkomt (qua ruimte)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100