Hoe kan ik met Qt (en C++) een executable maken die stand-alone kan worden uitgevoerd?

Ik maak gebruik van Qt onder Windows en heb geen goed werkende Linux-versie hier.

Het programma is geschreven in C++ (mbv Dev-C++) en ik heb er een grafische interface bij gemaakt. Ik kan het programma gewoon runnen vanuit Qt maar ik krijg het niet voor elkaar een werkende, stand-alone executable te creëren die ik kan uitwisselen met anderen.

Het grafisch ontwerp bestaat uit 9 buttons (met background images), een form natuurlijk en nog enkele andere componenten. De koppelingen met C++ zijn nu in orde dus in feite rest me nog er een executable van te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gert, als je in Qt met qmake een exe maakt en je wilt die delen, dan moeten de nodige dll's van Qt worden meegeleverd. http://doc.trolltech.com/4.1/deployment-windows.html Je kunt een QT project schijnbaar goed compileren met MinGW. Bij de volgende twee bronnen staat een beschrijving hoe je dat moet doen: http://psi-im.org/wiki/Compiling_Qt4_on_Windows http://www.qtcentre.org/threads/35060-Deploying-first-Windows-app....-compiled...-now-what.?highlight=windows Mind you, ik heb het allemaal voor je opgezocht, ik ben niet erg bedreven in C++ en heb nooit gewerkt met Qt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100