Mag je nog een film of muziek downloaden via torrent of is dat altijd illegaal?

Bij Youtube kun je ook muziek downloaden en veel films staan er in delen op, die je aan elkaar kunt knopen en zo ook kunt zien.

Zit er een verschil tussen en wat mag nog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Media (muziek en films) kan je voorlopig nog legaal downloaden. Dit omdat het nog in een grijze zone betreft. Let wel op, als je via torrent download dat je de upstream afzet. Uploaden van deze media is dan weer strafbaar. Toegevoegd na 50 seconden: Een kopie voor strikt eigen gebruik (een "thuiskopie") mag altijd worden gemaakt, ook als het werk van een illegale bron afkomstig is.

Bronnen:
iusmentis.com/auteursrecht/nl/thuiskopie

Het downloaden van films en muziek is legaal (tenminste nog). Het uploaden van Films en muziek is wel illegaal. Hier zit hem ook het probleem in het gebruik torrent programma's. Omdat je tijdens je download ook je upload openstelt ben je ook meteen strafbaar. Want als er iemand bij jouw je gedownloade film of muziek download (wat voor jouw uploaden is) ben je dus strafbaar. Voor software zijn er andere regels, bij software is zowel uploaden als downloaden strafbaar (als het dus om gekraakte software gaat.) Conclusie : Eigenlijk mag je met een torrent programma niets downloaden tenzij je je upload stream op nul zet. Toegevoegd na 2 minuten: wat er op youtube staat mag je van uitgaan dat downloadable is. Mocht het toch de copyright schenden dan moeten zij het van de site afhalen. Het aan elkaar zetten van de filmpjes is volgens mij niet strafbaar. Tenzij je het eindresultaat voor commerciele doeleinde gebruikt.

via lime dinges kan het legaal als je de bestanden die je download meteen in een andere map zet

Een alternatief is inderdaad niet "Lime dinges" :) maar Limewire. Maar ook met Limewire "deel" je jouw bestanden met anderen tenzij je dit in de instellingen aanpast. Voordeel is wel, ook limewire kun je gratis downloaden. Een nog een andere optie is het downloaden via Nieuwsgroepen / newsgroups. Dit is echt éénrichtingsverkeer, dus alleen downloaden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100