Wat zijn nou precies leechers, en wat zijn seeders bij torrents?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een seeder is een bron die al het gehele bestand heeft. Een leecher is iemand die het bestand aan het downloaden is. Er wordt ook wel gesproken over peers, dat zijn gebruikers die al een deel van het bestand binnen hebben en waarvan je dus ook een deel kunt downloaden als er geen seeders zouden zijn. Uiteindelijk zou je zonder seeders echter de download niet kunnen voltooien.

Zie een seeder als iemand die zaait en een leecher als iemand die oogst. Een seeder heeft het gehele bestand. Een leecher download dat bestand van een seeder om aan dat bestand te komen.

Om het antwoord helemaal compleet te maken: Leecherts downloaden zonder het alreeds gedownloade te delen. Er zijn dus Seeders die de complete download aanbieden, Peers die downloaen en de gedownloade stukken aanbieden en Leechers die alleen maar downloaden en niet delen.

Een leecher is iemand die download middels torrents en de torrent sluit (of kort daarna) op het moment dat de zaak binnen is. Hij profiteert dus van beschikbare content zonder daar wat tegenover te willen stellen. Een seeder is iemand die de gedownloade content ter beschikking houdt voor anderen. Een peer is iemand die bezig is met downloaden (en dus al stukjes content ter beschikking heeft en stelt). Aanwezigheid van een seeder is niet noodzakelijk als alle verzamelde stukjes content van alle peers een (over-)complete set oplevert. Het ter beschikking stellen van content is meetbaar als de upload. Het profiteren van beschikbaar gestelde content is meetbaar als download. Iedereen is het er over eens, dat wanneer de verhouding tussen die twee groter dan 1 is, dat dan de persoon een seeder is. Waar sprake is van een leecher hangt af van de criteria die de torrent-site hanteert. Dat verschilt. In ieder geval als dat ver onder 1 ligt.

een lezer is iemand aan het branden is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100