Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kom je als digi-beet/leek terecht op "Telegram" en/of het "Dark-Web"?

2 jaar geleden
in: Internet
1.8K
Ritsuka
2 jaar geleden
Telegram is gewoon in de app store te vinden
TurfGraver
2 jaar geleden
Dark-web zijn websites welke niet via zoekmachines gevonden kunnen worden.
Alleen via de url van de website direct en dan vaak via de Tor browser (ook in store te downloaden).

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De internetencyclopedie Wikipedia geeft over allerlei onderwerpen duidelijke informatie. Op deze website https://nl.wikipedia.org/wiki/Telegram_(applicatie) vind je informatie over Telegram. De officiële website van Telegram is https://telegram.org/. Op die website kan je op FAQ (frequently asked questions, veelgestelde vragen) klikken. Daar vind je antwoorden op al je vragen over Telegram. Je vindt ze ook via https://telegram.org/faq.

Hetzelfde geldt voor het dark web. Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Dark_web vind je meer informatie over het dark web. Deze tekst vind je onder meer daar:

'Het dark web is een onderdeel van het wereldwijde web dat niet rechtstreeks vindbaar is voor de zoekmachines.

Het deel van het web dat gevonden kan worden door zoekrobots is een fractie van alle websites die zich op dat web bevinden. Naast die geïndexeerde websites zijn er ook websites die dit niet zijn, maar wel rechtstreeks toegankelijk zijn zolang men de url weet. Het kan hier gaan over gevoelige informatie of bijvoorbeeld overheidsdocumenten, waarvan men wil dat ze niet gemakkelijk te vinden zijn voor onbevoegden. Deze niet-geïndiceerde websites bevinden zich in het deep web. Het dark web is hier een onderdeel van, alleen is dit onderdeel van het web niet rechtstreeks toegankelijk. Er is speciale software noodzakelijk die de gebruiker anonimiteit moet verschaffen zoals Tor, I2P of Freenet.'

De url is het internetadres van een website. Die vind je boven de website. De url van jouw vraag hier is: https://www.startpagina.nl/v/computers-internet/internet/vraag/702961/digi-beetleek-terecht-telegram-enof/.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding