Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waar is een excht gratis online IQ test met uitslag te doen?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Internet
6K
Amadea
4 jaar geleden
Wat bedoel jij met "excht"? Een betrouwbare test met uitslag is heus niet gratis. Daar is een professional voor nodig en die dient daarvoor te worden betaald.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat zouden deze tests moeten zijn:
https://www.123test.nl/iqtest/
https://www.nti.nl/test-jezelf/iqtest-intelligentietest/
https://www.zobegaafd.nl/iq-test/
https://cijferreeksenoefenen.nl/iq-test-gratis-online/
Natuurlijk zijn dit leuke online IQ-spelletjes, maar ze geven niet je echte IQ-weer, zoals de WAIS of GIT dat doen.
Een betrouwbare IQ-test dient altijd afgenomen te worden door een persoon geschoold is in het afnemen van de test en de testresultaten juist kan interpreteren en door zijn scholing op de juiste wijze rekening houdt met bijzondere omstandigheden.
Een IQ-test is een momentopname, zoals dat bij veel metingen het geval is. Als een deelnemer ziek is, zeer slecht geslapen heeft of hinder ondervindt vanuit de omgeving, kan zijn score al gauw 10-20% lager uitvallen. Ten tweede is de test te manipuleren: door te oefenen kan iemand een hogere score behalen (circa 10% hoger is mogelijk). Het verbeteren van de score door van tevoren te oefenen, geeft dan bij de uiteindelijke test een onbetrouwbare (namelijk te hoge) waarde voor het IQ. Daarnaast worden gedownloade en online IQ-tests niet als betrouwbare metingen beschouwd. Een voorwaarde voor een betrouwbaar intelligentie-onderzoek is namelijk een gestandaardiseerde testafneming (afneming van de test onder steeds dezelfde omstandigheden, voorwaarden, gelijke tijdsduur, etc.) en hiervan is bij het zelf maken van een gedownloade test geen sprake. Ook verschaffen veel van deze tests onvoldoende of geen duidelijkheid over hoe en door wie de vragen zijn opgesteld en op welke manier de normering van de test tot stand komt.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 02 september 2019 14:55: bron
SimonV
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding