Kan je een trage internetverbinding hebben door smart lampen?

kan het zo zijn dat door het gebruik van smart lampen het internet traag is?

Ik heb sinds kort 3 smart lampen aangeschaft in mijn slaapkamer. Voorheen was mijn internet altijd super snel en heb ook niet het goedkoopste abonnemt van de provider. Sinds de lampen er zijn is het internet stukken trager en ook is het downloaden niet snel meer. Dit is ook het geval indien de lampen uitgeschakelt zijn. Indien het wel door de lampen komt, is er dan ook een simpele oplossing voor?

Zelf zit er in mijn slaapkamer trouwens een wi-fi extender dat signaal ontvangt via het stroom. Hier zijn de lampen ook op geïnstalleerd. In de woonkamer op de hoofdrouter is het internet wel heel snel zoals anders gewend.
P.s. De externe router heeft een snelheid van 300-mbs. Snel genoeg voor 3 lampen lijkt mij?

Toegevoegd op 20 maart 2019 18:50: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Om je vraag te beantwoorden: Ja dat kan.. Maar ik neem aan dat je een oplossing zoekt. Het is wel erg vreemd dat het internet nog steeds traag is de lampen uit zijn. Ook als de lampen helemaal geen stroom meer krijgen? Dan is de oorzaak namelijk iets anders, bedenk wat er nog meer aan de situatie is veranderd toen de lampen werden geïnstalleerd. Probeer ook de lampen één voor één zonder stroom te zetten om te kijken of je internet dan stapsgewijs steeds beter wordt. De externe router is zeker snel genoeg voor 3 lampjes, ik denk ook niet dat snelheid het probleem is. Het zou wel kunnen dat de lampen teveel 'requests' doen en zo het netwerk belasten. Er zijn programma's om dit te onderzoeken. Als je mijn vragen beantwoord kan ik je misschien verder helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100