Waarom is mijn Wifi snelheid veel lager als dat van abonnement?

Pas heb ik mijn abonnement verhoogd van 30 mb naar 100 mb. Als ik de computer bekabeld aan mijn modem aansluit kom ik aan de ongeveer 90 mb down en 30mb up.
Zodra ik alleen de wifi test, direct naast het modem haal ik net de 30mb down en 22 mb up.
Ik heb een standaard zyxel modem van online.nl, en ik snap dat je via wifi niet de volledige 100mb down kan halen maar er moet toch wel meer haalbaar zijn dan die 30mb down??
De klantenservice van online.nl vertelde me dat 30 mb down al heel snel is en er meer niet haalbaar is via wifi.
Ik gebruik alleen maar wifi en niks bekabeld dus is dit dan echt het meest haalbare?

(ik heb ook een kpn wifi versterker gebruikt als acces point maar dat maakte ook vrij weinig verschil)

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de ingebouwde Wi-Fi-router van het modem tekortschiet, of omdat de Wi-Fi-adapter in je PC niet meer aan kan. Je moet met behaalde internetsnelheid altijd denken in een keten met 1 zwakste schakel. Zolang je abonnement zelf de zwakste schakel is, gaat alles goed. Op het moment dat je je abonnementssnelheid gaat verhogen kom je vaak op een punt dat een stuk hardware of type verbinding niet snel genoeg is om het abonnement bij te benen. In jouw geval is zelf een Wi-Fi-router aanschaffen en die aan je modem koppelen wellicht de oplossing. Neem dan een Wi-Fi ac router. https://tweakers.net/categorie/560/modems-en-routers/producten/#filter:q1YqSExPDc6sSlWyMjQw0FEqKMpMTvXNzFOyAnKKC1KT3TJzSlKLipWsqpWMTA3NQXRZYo6SVbSSmbGBmZKOkqGRgbG5UmxtbS0A Dat is dus enkel een oplossing als je PC of laptop ook die snelheid kan halen, controleer dus eerst even wat de specificaties zijn van je apparaat of apparaten. Wi-Fi n routers en adapters geven ook aan dat ze 150 mbit/s of meer zouden moeten halen, maar in de praktijk kan dit tegen vallen. Een andere mogelijkheid is nog om je router zo in te stellen dat deze Wi-Fi N op 5ghz uit zendt, als je PC-adapter dat aankan. --- Als het je laptop of PC is die een langzame adapter heeft kan je een USB of PCIe WiFi-AC adapter kopen. https://tweakers.net/categorie/310/netwerkadapters/producten/#filter:TcvBCsIwEATQf5lzhG2KkeYDCh489SgeQrpIJNiwKR4s-Xe3COJpmMfMhkVmljFxnuFRJD0qzBenRVa1UONPCsez7g6dQQl3ntKb4Tsisz8jX9ITXkvV3ZjyylLhN1g7uD1fIcNf4XpyuDUD29Pw73Q8qbf2AQ --- In het kort moet je er dus voor gaan zorgen dat alle componenten in de keten weer je abonnementssnelheid gaan overstijgen en het liefst met een flinke marge zodat een volgende snelheidsverhoging van je abo ook geen probleem zal zijn.

Toegevoegd op 10 november 2018 12:56: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100