Als je iemand in de CC van een mailtje plaatst...moet deze persoon dan ook in de aanhef even benoemd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het juist niet doen. Je CC-t iemand die er op de hoogte gehouden moet worden maar niet direct betrokken is bij iets. In de aanhef spreek ik alleen de geadresseerde aan...

Niets moet, maar het zeker wel zo netjes, zodat de geadresseerde meteen kan zien dat een ander dit mailtje ook heeft gekregen. Ik doe het altijd.

Ja dat is wel gebruik. CC is carbon copy. Bij BCC, Blind carbon copy zou ik dat dan weer niet doen, want dan weten de personen het niet van elkaar.

Bij een CC noem ik alleen de naam van de gewone geadresseerde, de CC is voor mij een kopie naar iemand om de betreffende persoon op de hoogte te brengen.

Anders benoem je toch niemand in de aanhef? Dan zeg je alleen goedendag of hallo oid. Ik zou trouwens als je per se iemand wilt benoemen alleen degene benoemen waaraan het mailtje gestuurd wordt, die dus bij AAN staan. Als je namelijk diegene wilt benoemen die bij CC staat, waarom zet je diegene dan niet bij AAN?

In principe doe je dit niet. Je stuurt een e-mail aan de personen in het 'to' veld. Je kunt hier meerdere personen in kwijt, dus iedereen die direct bij de correspondentie betrokken is of waarvan je een antwoord wilt. CC gebruik je voor mensen die de informatie puur ter kennisgeving moeten weten. Stel je baas vraagt je om naar een leverancier te mailen waar de bestelling blijft. In je mail schrijf je dan iets als "Beste leverancier, ..". Als CC zet je je baas erbij zodat hij op de hoogte is van wat er op dit gebied gebeurd. Dus, als iemand belangrijk genoeg is in de correspondentie om genoemd te worden in de aanhef zet je deze in het 'to'-veld. Zo niet (omdat de persoon er zijdelings bij betrokken is) gebruik je CC. Dus, geen aanhef voor iemand in een CC veld.

Nee, je zet in je aanhef alleen de mensen in de "to". aan hun is de e-mail gericht. De mensen in de cc krijgen hem ter informatie en noem je dus niet in de aanhef. Tenminste, zo gebruiken veel mensen e-mail. Het is natuurlijk geen verplichting om dat ook zo te doen.

Ik behandel dat hetzelfde als ik vroeger met getypte en per TNT verzonden post deed. Als mensen beiden of allemaal de mail krijgen, dan komen de betreffende mailadressen in Aan: en worden dan gescheiden door een puntkomma. In de aanhef van mijn mail vermeld ik dan beiden": Beste Jan en Piet, of Beste Allemaal. Wil ik iemand laten weten dat iemand anders een copie van het mailtje krijg, dan zet ik die ander onder CC, maar spreek hem niet aan. Hij krijgt de mail ter info. B.v. een mail aan een client, met een copie voor de werkgever. De client weet nu dat de werkgever op de hoogte is. Stuur ik een groep mensen een grapje of zo, dan zet ik die namen onder BCC. Niemand heeft dat iets met die emailadressen van doen. En ik stuur het grapje naar mezelf b.v. met verder iedereen onder BCC. Ik heb verschillende groepen aangemaakt, zodat dat met een druk op de knop kan. Toegevoegd na 1 minuut: krijgt ipv krijg.

Bij mij is het inderdaad de gewoonte iemand in de cc niet in de aanhef te noemen. vaak is de mail ook niet bedoeld voor diegene maar wil die persoon gewoon een bevestiging hebben dat je een mail hebt verstuurd naar diegene in het 'to' adres en met welke informatie er in zodat mocht er een vraag richting de persoon van de cc komen dat ie er niet blank in staat. bij mij gebeurd het vaak wanneer ik iets moet mailen naar een beheerder en dan zet ik de coordinator in de cc zodat die weet wat er gaande is mocht ik bijv een dag vrij zijn en er komt een vraag over de mail. is de brief echter voor beide bedoeld zou ik ze beide in het 'to' adres zetten en dus ook in de aanhef.

Bij mij gaan personen wel in de aanhef. Dit om duidelijk te maken aan de ontvangers wie er mee lezen. Dus: Beste Jan, Cc Piet, ..

Je maakt een eenvoudig macovtje zodat iedereen netjes bij naam wordt genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100