Kun je anoniem bestanden downloaden via de TOR browser?

Als je via de TOR browser bestanden download zoals filmpjes of audiobestanden (geen torrents) moet je vaak plugins activeren zoals Flash. Dit wordt door TOR zelf niet aangeraden en je krijgt daar dan ook een melding van, websites zouden dan je ip kunnen traceren. Nu vraag ik mij af in hoeverre je nog anoniem bent als je de plugins activeert en gewoon bestanden download? Is deze bestandsoverdracht dan bijvoorbeeld te traceren?

Toegevoegd na 1 dag:
Correctie: voor het kunnen downloaden van bestanden dien je de functie 'Temporarily all allow this page' of Allow scripts globaly' te kiezen. Dat werkt dus ook zonder flash te activeren, je kan dan bijvoorbeeld filmpjes downloaden maar niet bekijken oftewel streamen. TOR geeft zelf aan dat het gevaarlijk kan zijn om deze functie aan te zetten omdat websites je gegevens zouden kunnen lezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In je vraag zit een aanname die niet klopt: namelijk dat het voor het downloaden van filmpjes nodig zou zijn om flash te installeren. Voor het downloaden is helemaal geen flash vereist; dat geldt alleen voor het afspelen van filmpjes. Daarbij speelt een ander punt: TOR is bedoeld voor het uitwisselen van vooral tekstuele informatie en niet voor het uitwisselen van grote bestanden. Bij oneigenlijk gebruik wordt het netwerk trager voor bijvoorbeeld dissidenten in China. Mocht je desondanks grote bestanden willen afspelen, dan kan dat middels een live-cd van Tails (zie link 1) of in Windows via een workaround (zie link 2)

Bronnen:
how to install and watch videos using TOR...
Tails, https://tails.boum.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100