Als een website niet meer draaiende wordt gehouden blijven de gegevens dat altijd beschikbaar?

Neem bijvoorbeeld deze site (GV).

Stel alle vragen zijn gesteld, stel dus..., en Sanoma wil er geen geld of tijd meer aan besteden, blijft deze website dan bijvoorbeeld altijd bereikbaar of moet er dan toch tijd en geld in worden blijven gestoken.

Ik vergelijk het even met iemand die overleden is. Als die dood is kun je hem nog opzoeken op het graf. Maar daar moeten dan wel grafkosten voor worden betaald. Als die niet meer worden betaald verdwijnen echt alle zichtbare herinneren (behalve die fotos etc dan).

Is zoiets (sorry voor de wat lugubere vergelijking) ook van toepassing voor websites, dat je moet blijven betalen of tijd in steken wil deze zichtbaar blijven? Of blijft alles automatisch, tot in een zekere eeuwigheid, bestaan op internet?
Kost het bijvoorbeeld geen zogenaamd liggeld omdat het 'ruimte' inneemt?

Toegevoegd na 56 minuten:
Alles onder de veronderstelling dat de eigenaar ook weer niet direct de bedoeling heeft om het te verwijderen, maar zeg maar een uiterste passiviteit toont.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vergelijking met een graf gaat niet zo goed op. Je kunt dat graf wel blijven bezoeken, maar de persoon in kwestie zegt niets meer terug. Sterker nog: hij is dood. Hij is niet meer. Dat heb je met websites ook. Er is zelfs een begraafplaats voor dode websites: http://archive.org. Vergelijkbaar met een foto-album van de overledene. Maar hij zegt dus niks meer terug. Als de eigenaar de server stopzet dan is het afgelopen. En als ie de database en de backups wist dan is het voor altijd afgelopen. Maar in je herinnering leven onze dode websites voort. Amen.

Dat kost gewoon geld en onderhoud. Ook al zou de functionaliteit van bijvoorbeeld vragen/reageren/modereren eruitgehaald worden. Droge tekst op het internet houden kost geld. Servers moeten draaien, HDD's vervangen, het moet draaiende gehouden worden. Toegevoegd na 1 minuut: Het antwoord op je hoofdvraag is overigens: Nee. Je kan gewoon alles verwijderen. Toegevoegd na 3 minuten: *kost geld en vergt onderhoud

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100