Bestaat er een site waar je gratis een computercursus kunt volgen?

EDIT: Ik wil graag iemand de grondbeginselen van computeren uitleggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

FTD / Nieuwsgroepen

Wat wil je weten dan? Heb je geen kennissen die je wegwijs kunnen maken?

Als je iets kwalitatief interessants zoekt: niet echt. Sites genoeg maar de meeste zijn toch gemaakt door volslagen amateurs met weliswaar goede bedoelingen maar weinig didactische onderlegging. Maar vraag eens na bij je lokale ROC die hebben vaak gesubsidieerde cursussen voor basis computer gebruik die extreem goedkoop zijn (door die subsidie welteverstaan).

Kijk eens op http://www.handleidinghtml.nl

Bronnen:
http://www.handleidinghtml.nl/

Gewoon met z'n tweëen achter de PC gaan zitten en dingen voorzeggen hoe ie iets kan doen of bereiken. Een PC kan er nl. op dermate veel verschillende manieren uitzien (allerlei beeldscherminstellingen of thema's, allerlei inlogmethodes, browsers en programma's, etc.) dat een droge cursus (zonder PC) niet zo veel zin heeft. Je kan een lijstje vragen van wat ie belangrijk zou vinden om met een PC te doen. Aan de hand daarvan zou je 'm een aantal dingen zelf kunnen laten doen (natuurlijk zit je er dan bij en geef je aanwijzingen. Maar je moet niet zelf de muis ter hand nemen. Dat moet je hem laten doen.)

Om antwoord op je vraag te geven: Geen idee. Een stappenplan van een mogelijk begin. 1. Begin met het globaal leren begrijpen van de componenten die een computer bevat. 2. Leer navigeren door Windows. 3. Leer het Officepakket gebruiken. 4. Leer je pc beveiligen.

Tja, ik zou kunnen zeggen: 'Begin maar met mijn moeder'. Helaas moet je die ook uitleggen, hoe ze überhaupt op die site komt... Is dat beginner genoeg?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100