Waarom stellen mensen hier vragen die prima zijn te beantwoorden door even te googlen?

Het doel van deze site is toch duidelijk uitgelegd: voor vraagstukken die google of wikipedia niet direct kunnen beantwoorden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat dit gewoon leuk is om te doen, de steller probeert gewoon zo intelligent mogelijk vraag te stellen, en de anderen gaan antwoorden om die 10 punten binnen te halen.

Ja dat klopt maar iedereen heeft wel een visie/opmerking hier aan toe te voegen en dat is leuk om lezen/weten.

omdat deze manier makkelijker is. je hoeft maar een vraag te stellen en je krijgt vanzelf de antwoorden binnen in je mailbox.

Ik heb vooral in het begin vaak de fout gemaakt een vraag die werd gesteld te vereenvoudigen tot: oh, maar dat is toch in Wikipedia of op een site via Google te vinden. Vaak is een vraag erg afhankelijk van de categorie waar hij onder is geplaatst. Terwijl je gelijk hebt dat sommige vragen met definitief karakter en soms wat technisch (handelingsgewijs) goed te beantwoorden zijn, is het niet zo dat Goeievraag.nl hier geen plaats voor zou hebben. Immers, door ook dit soort vragen te accepteren, zal er door Google vaker naar de site worden gelinkt en zullen er meer mensen bij de vraag en wellicht het antwoord uitkomen. Wanneer mensen in hun antwoord ook de bronnen naar Wikipedia opnemen, is dat extra handig. Ook is informatie op Wikipedia niet altijd 'compleet' of 'correct'.

Er staat toch nergens dat simpele vragen die op google te vinden zijn niet gesteld mogen worden?

Soms worden er antwoorden gegeven die onderbouwd worden vanuit een ander gezichtspunt en voegt daardoor toch iets toe wat in wiki en/of google buiten beschouwing was gebleven.

Zie hier waar de vraag eerder is gesteld:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/waarom-stel...

Waarom zoek je dat niet even op?

Allerbeste vraag tot nu toe! Er zijn volgens mij 4 verklarigen: 1: aandachtstrekkers. mensen die het heerlijk vinden om reacties van anderen uit te lokken. 2: mensen die niet weten hoe google werkt. 3: mensen die het antwoord allang weten maar graag willen zien wat voor antwoord anderen geven. 4: mensen die andere mensen voor de gek willen houden. GS reaguurders dus in feite.

Dit is toch veel leuker dan googlen !