Als Google 10 euro per jaar zou gaan rekenen, zou je dan betalen en gebruiker blijven?

Graag 'ja/nee, want ...'

AFGESLOTEN:

Ik denk dat de antwoorden een behoorlijk representatief beeld geven: grootste deel zegt nee, merendeels omdat men vindt dat dergelijke diensten gratis moeten zijn en er voldoende concurrentie is, enkelen erkennen dat ze geld besparen, Ruth geeft als enige daarbij een voorbeeld, dus vandaar de keuze.

Dat betekent echter wel dat mijn voorkeur zelf ook bekend is: dat iemand niet wil betalen en naar een concurrent overstapt wil ik respecteren, maar de motivatie van sommigen vind ik ronduit raar: "ik betaal m'n provider al, dus het internet moet gratis zijn".

Dat is mal. Ik stuur vanaf vandaag alle rekeningen voor telefonische adviezen van m'n advocatenkantoor gewoon retour. "Niet zeuren, ik betaal m'n telefoonrekening al..."

De stelling dat ze al genoeg verdienen aan advertenties is nauwelijks relevant: elk zichzelf respecterend bedrijf zoekt naar meer omzet en winst om de aandeelhouders tevreden te houden. In het voorliggende geval is het duidelijk dat een zoekmachine dit business-model niet kan aannemen: er blijven weinig gebruikers over.

En toch steun ik Ruth en zou ik ook gewoon betalen: Google levert me dagelijks veel informatie die ik niet of moeilijker via andere kanalen vindt en waarvoor ik best bereid ben te betalen. Desnoods prive 100 euro per jaar, en zakelijk zelfs een veelvoud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want vroeger moest ik als ik iets over een bepaald onderwerp wilde weten naar de bibliotheek of boekwinkel. Nu blijf ik thuis en spaar tijd en (zelfs als ik 10 euro moet betalen) geld.

Nee, want er zijn genoeg andere zoekmachines die gratis zijn en geen eigendom van Google.

Ja want... ik wil gewoon kunnen blijven surfen.

ja, want...' google bevalt me wel

Nee want er zijn nog genoeg gratis alternatieven.

helaas dan maar zonder Google, ik ben van mening dat internet gratis moet blijven, ik betaal al om er op te kunnen (aansluiting provider) waarschijnlijk is er ook leven zonder Google

Ja, want in mijn optiek biedt Google nog steeds de beste zoektechnologie van het moment. Ook gebruik ik gmail, reader, maps, etcetera... Tien euro per jaar is een koopje!

Niemand wil betalen voor websites, hoe goed Google ook is. Dus zouden ze in no-time verdwenen zijn en dan springt er iemand anders in het gat. Nee dus.

Nee. Ik ben het met Antwoordman eens. Mensen zijn gewend dat dergelijke webdiensten gratis zijn. Wanneer Google geld vraagt zal er binnen heel korte tijd een zoekmachine van vergelijkbare kwaliteit deze koppositie overnemen. De grootste zoekmachine ter wereld in je bezit hebben is namelijk heel waardevol.

Nee, want ik gebruik Google nu al zelden. Ik gebruik Clusty (clusty.com). Dat maakt je het verderzoeken makkelijker doordat het de zoekresultaten in clusters verdeelt. Google gebruik ik alleen voor die paar uitzonderingen waarin Clusty iets niet vindt.

Nee Er zijn talloze andere zoekmachines.

Ja, want met Google vind ik alles. Google is je beste vriend. ;-)

Nee, want er zijn genoeg alternatieven zoals vinden.nl voor de rest kan je ook via Wikipedia kijken voor sites over dingen of vragen aan andere mensen. Mogelijkheden zat.

Weet ik nog niet. Op dit moment verdienen ze al voldoende aan ons (Jan en Jeanette Particulier), door alles over ons te weten (zoekgedrag, website bezoek, e-mail uitwisseling, ...). Daarnaast bieden ze nu al betaalde diensten voor bedrijven (interne zoekdozen, advertentie campagnes, ...) die ook de nodige inkomsten opbrengen. Als ze dan ook nog eens een tientje per jaar nodig denken te hebben, dan zal daar een dienstenaanbod tegenover moeten staan welke het huidige aanbod overstijgt. Een tientje voor het huidige aanbod is niet realistisch, omdat dit aanbod al betaald wordt (maar niet door jou).

Nee, natuurlijk niet. Zowieso heb ik een hekel aan betalen voor dit soort diensten. Daarnaast verdient meneer google genoeg. Wij gebruikers testen gratis voor google. Google verzamelt namelijk gegevens om de dienstverlening te verbeteren. Die ze vervolgens aan bedrijven tegen betaling beschikbaar stellen. Daarnaast nog de reclame inkomsten. Nee hoor, ook zonder google kom je een heel eind.

google betaal ik al een godsvermogen voor advertentie's, ik ben van mening dat google zijn langste tijd heeft gehad, het is te commercieel geworden, zelfde verhaal met marktplaats. We hebben al meer gezien dat bekende merken naar de afgrond zijn gegaan, dat zal met google en bvb marktplaats ook gaan gebeuren. Dus een dikke vette NEE

Nee want je wordt overspoeld met de advertenties van Google. Daar doet Google het van. Ze zouden geen geld gaan vragen lijkt mij. Niemand die dat wilt betalen.

Nee, er zijn voldoende goede alternatieven.

Nee, want ik gebruik Goeievraag als ik iets wil weten.

nee, ik zou gewoon naar ilse.nl of altavista.nl of whatever gaan.

nee, ik vind een zoekmachine geen luxe en zou het niet rechtvaardig vinden als daar geld voor gevraagd zou worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100