Voor 2 dagen een onbeveiligd wifi netwerk gevaarlijk?

Goeden dag,

Ik heb nu een onbeveiligd wifi netwerk tot dat een monteur komt (nog 2 dagen).
Is het nu erg gevaarlijk om voor 2 dagen zonder beveiliging te internetten?


Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit is gevaarlijk. Ten eerste ben je in feite verplicht om je wifi-netwerk te beveiligen. Want een onbeveiligd netwerk is in feite aanzetten tot computervredebreuk. Verder zijn er verschillende scenario's waarbij het mis kan gaan. Criminelen kunnen jou netwerk gebruiken voor strafbare feiten en bewijs dan maar dat jij dat niet was. Maar iets realistischer: anderen kunnen over je datalimiet gaan zodanig dat het je mogelijk een aardige duit gaat kosten of je geen internetverbinding meer kan maken of op smallband gaat, afhankelijk van welke methode je isp hanteert. Men kan zelf de instellingen in jou netwerk aanpassen waardoor men al je netwerkverkeer zou kunnen afluisteren waaronder het netwerkverkeer met je pc-banking. https? Daar heb je weinig aan als je met hen verbinding maakt ipv met je bank. Al kan je dat voorkomen door telkens de sleutel te controleren, deze kan in zulk geval namelijk nooit hetzelfde zijn. Goed, voor bovenstaande heb je wel wat kennis van zaken nodig. Maar er is nog iets anders waar je ook met slechts een klein beetje computerkennis wat kan aanrichten (en waarvan het dus al veel realistischer is dat jou buurjongetje zich daarmee gaat bezig houden): als iemand zich namelijk aanmeld via jou wifinetwerk ontbreekt als het ware de NAT-firewall tussen jullie beide computers. Kortom: iemand die geïnteresseerd is in jou persoonlijke bestanden kan deze zo van je pc plukken (tenminste als je gebruik maakt van windows). Maar je hebt geen gedeelde mappen, zeg je? Dat denk je maar! Alle stations staan in feite verborgen gedeeld. Als je buurjongetje probeert jou C:-schijf te bereiken zal hij inderdaad van een kale reis thuiskomen. Maar probeert hij de C$-schijf te bereiken heeft ie volledige toegang tot jou pc! Want daar zit 'm de truc, het $-teken ipv het dubbele punt. En als je buurjongetje een ander besturingssysteem gebruikt wordt het hem nog makkelijker gemaakt, want andere systemen weten niet dat ze C$ in feite moeten verbergen en geven het zomaar weer en dan is je buurjongetje een dubbelklik verwijderd van de inhoud van je pc.

Nee. Het enige wat er kan gebeuren is dat anderen via jouw wifi het internet op gaan.

Ja dat is gevaarlijk! Iemand kan van jouw onbeveiligde netwerk misbruik maken. De kans is niet zo groot, maar wel aanwezig.

volgens mij is niet gevaarlijk omdat als ik via jou wifi rara dingen doe, kijken ze naar de computer waarmee het is uitgevoerd. waarschijnlijk in eerste instantie komen ze wel bij jou aan de deur, maar vinden daar niet de computer waar ze naar op zoek zijn , je kunt de router ook uit zetten als je hem zelf niet gebruikt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100