Is steam veilig in combinatie met iDeal, zo niet kan dit kwaad?

Ik heb geprobeerd om via Steam iets te downloaden, maar bij het betalen via iDeal werd ik er uit gegooid. Ik was wel ingelogd, kunnen zei nu geld afschrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Steam is veilig in combinatie met iDeal, allebei zijn het gewoon betrouwbare bedrijven. In jouw geval zou ik even een dag wachten om te kijken of er geld wordt afgeschreven. Had je al via telebankieren een code ingetoetst etc.? Of werd je daarvoor uitgekickt?

Ook al was je ingelogd op je iDeal account via Steam, er word pas geld afgeschreven zodra je de verificatiecode hebt ingevoerd. (Eerst op S, code van scherm overtikken, verificatie code ingeven en op verder klikken). En als je deze stap voltooid hebt, dan heb je het spel ook al, dat kunnen ze bij Steam zien. Als je nog niet bij deze stap was, dan ben je er gewoon tussendoor uitgegooid wegens mogelijke internetproblemen bij jou, of grote drukte bij Steam. Gewoon nog een keer proberen na een tijdje, dan werkt het vaak wel. En mocht er toch iets verkeerd gaan met je betaling, neem dan contact op met Steam en leg de situatie uit. Vaak is er dan wel een oplossing mogelijk. Toegevoegd na 5 minuten: Ik las in je reactie dat je al een tan code had ingevoerd, en dat er mogelijk al geld afgeschreven is. Controleer eerst of het spel niet toevallig wel in je games library is komen te staan (zet je display op all games, niet alleen installed games). Start anders Steam eerst even opnieuw op. Als je zeker weet dat het geld er af is, maar je hebt geen spel in je library staan, neem dan contact op met de Steam Support dienst: https://support.steampowered.com/ Klik op de rechtse knop 'Steam', en daarna op de knop 'contact support' rechts.

Steam is super veilig! Ik heb er +/- 10 games op gekocht, en nooit problemen mee gehad. Ook met ideal geen problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100