Wat kun je precies met ckeditor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan hiermee teksten uit bijvoorbeeld Word knippen en rechtstreeks plakken in de editor. Daarna opslaan en publiceren en klaar. Vaak zie je dergelijke editors in een content management systeem (CMS) achter een website. Met behulp van een CMS is het vaak niet meer direct nodig een webdesigner in dienst te hebben. Iemand zonder kennis van HTML kan eenvoudig teksten voor web opmaken en publiceren.

Het is een wysiwyg (what you see is what you get) editor voor webpagina's. De benodigde HTML codes worden door het programma automatisch gegenereerd. Toegevoegd na 32 minuten: Voorbeeld van de code om vet gedrukte tekst te maken: vet gedrukt En zo zijn er tal van codes die je zelf niet hoeft te leren maar door het programma in de source worden toegevoegd.

CKeditor is een tekst HTML editor om te gebruiken binnen webpagina's - of voor het opbouwen / bewerken van een webpagina. Het is een What You See Is What You Get Editor, wat betekent dat de tekst die bewerkt word met het programma zo veel mogelijk lijkt op de resultaten die gebruikers hebben wanneer ze de webpagina's/website pubiceren. Het is dus daadwerkelijk een wat je ziet is wat je krijgt webdesign programma. Als je iets intypt, ziet het er precies zo uit wanneer je de webpagina publiceert. CKeditor biedt veel voorkomende bewerk features die je ook in programma's als Microsoft Word en OpenOffice aantreft. Toegevoegd na 1 minuut: Je kan er dus webpagina's mee ontwerpen, mee opzetten, zonder over de vereiste HTML kennis te beschikking. In plaats van dat je een webpagina zelf moet opbouwen met HTML codes en tags, doet dit programma het voor jou, zodat je het niet zelf hoeft te doen.

Bronnen:
http://ckeditor.com/
http://nl.wikipedia.org/wiki/WYSIWYG

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100