Kan een ip adres veranderen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, een adres is een adres. Een getal is een getal. Ik denk dat je bedoelt: kan een computer van IP-adres veranderen. Ja, dat kan wel. Binnen een netwerk kun je een IP-adres vrij kiezen. En op het internet is je IP-adres afhankelijk van waar je het internet op komt. Met een ouderwets inbelmodem kan het zijn dat je elke keer als je inlogt een andere IP-adres krijgt toegewezen. Tegenwoordig is het echter gebruikelijk dat je bij een internet-abonnement een vast IP-adres krijgt. Ook dan blijft het mogelijk om onder verschillende IP-adressen te surfen (via proxy's, bijvoorbeeld), maar dat vergt wat technische kennis.

Ja. Een IP-adres is een nummer dat hoort bij een unieke aansluiting op het netwerk, bijvoorbeeld een computer die op internet zit. Als je een IP-adres toegewezen krijgt van je internetprovider (wat meestal het geval is tegenwoordig) dan is het mogelijk dat deze van tijd tot tijd wordt gewijzigd, daar merk je verder in de regel weinig van.

Jazeker! IP-adressen veranderen regelmatig, doet je provider. Al hoorde ik van een kenner dat providers daar eigenlijk wel graag van af willen. Waarom, geen idee.

Ja http://www.websiteforum.nl/archief/kb.php?mode=article&k=564

Een ip adres kan veranderen ja. zowel intern als extern. intern kun je dit wijzigen door je ip configuratie te renewen. extern kun je dit wijzigen door van provider te switchen, of door een proxy te gebruiken.

Ook als je meestal hetzelfde adres krijgt van je provider, kan door de modem op een andere interface (netwerkkaart) te prikken, toch een ander IP adres worden uitgedeeld. Toekenning door de DHCP-server vind dan plaats op basis van MAC-adres.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/DHCP-server
http://nl.wikipedia.org/wiki/MAC-adres

Als je bij sommige providers je modem een paar dagen uit zet krijgt iemand anders je ip adres en krijg jij dus een nieuwe als je de modem weer aanzet. Er zijn ook providers die met vaste ip adressen werken in dat geval is het niet mogelijk. Je kunt wel via een proxy surfen en daarmee je ipadres verbergen http://www.google.nl/search?q=anoniem+surfen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a Toegevoegd na 14 uur: Dit kwam ik vandaag toevallig tegen: http://whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/how-do-I-change-my-ip-address

Inderdaad. Beste uitleg wat mij betreft: mlodewijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100