Waarom moet je 18 jaar of ouder zijn, om naar een site zoals www.heineken.nl te gaan?

Om bier te drinken heb je een leeftijd van 16+ nodig, zo zijn er zat andere dranksoorten die je vanaf je 16e mag drinken. (ik geloof alles onder de 10% of 15%)

Dan vind ik het persoonlijk erg raar dat je met een leeftijd van 16 niet naar de site van Heineken toe mag gaan.

Iemand die hier ideeën over heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De startpagina van een website van een alcoholproducent moet een verzoek tot leeftijdsvermelding (“leeftijdscheck”) bevatten. Dit hebben de alcohol-adverteerders samen afgesproken en vastgelegd in de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. De bezoeker moet aangeven of hij wel of niet ouder is dan 18. In de recentste versie van de Reclamecode (per 1 april 2012) staat het volgende: - Reclame voor alcoholhoudende drank in welke vorm dan ook mag geen publiek bereiken dat voor meer dan vijfentwintig procent (25%) bestaat uit minderjarigen. - Bij websites waarvan de merknaam of handelsnaam van de alcoholhoudende drank deel uitmaakt van de domeinnaam, moet op de homepage of voorafgaand aan de eerste pagina van de website die bezocht wordt, aan de bezoekers van de website gevraagd worden, middels een agecheck, of zij 18 jaar of ouder zijn. De agecheck moet minimaal bestaan uit het invullen dan wel aanklikken van de geboortedatum (dag/maand/jaar) van de bezoeker. Toegang tot de website (of subpagina indien de bezoeker daar rechtstreeks terechtkomt) mag alleen verschaft worden wanneer door de bezoeker wordt aangegeven dat deze op het moment van de agecheck meerderjarig is.

Bronnen:
http://stiva.nl/page/downloads/STIVA_A21-R...
http://www.alcoholreclame.nl/alcoholreclam...

Ik dent dat een soort van poll is. Zo kunnen ze misschien zien welke mensen van elke leeftijdgroep er vaak komt. Ze kunnen dan een schatting maken van de leeftijd die heineken drink.

volgens mij is dit vanwege de acties op de website. Voor alle acties moet je 18 of ouder zijn.

Je hoeft helemaal niet ouder dan 18 te zijn om op de site te komen. Dit is alleen informatie voor Heineken om geinteresseerden in leeftijds groepen in te kunnen delen m.b.t reclame ideeën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100