Waarin verschilt GoeieVraag van Yahoo Answers, AskVille, Dizzay ?

Is er een wezenlijk verschil tussen GoeieVraag en Yahoo Answers, Askville en Dizzay ?
Zo niet: Welke site is het beste van het bovenstaand rijtje ?
Ik zou graag namelijk kwaliteit antwoorden op mijn vragen krijgen en wil daardoor weten bij welke site ik het beste kan aankloppen

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen wezenlijk verschil alleen is Goeievraag Nederlands en is het gericht op de Nederlandse markt. Welke het beste is weet ik niet. Dat ligt er een beetje wat je vraagt en wat het antwoord is.

Ik denk dat niet iedereen zijn vragen goed in het engels kan formuleren. Daarom is het goed dat er een Nederlands aftreksel is. Ik zat er eigenlijk ook al op te wachten, als dit er niet was geweest had ik mijn eigen kopie wel ergens dit jaar gelanceerd.

Goeievraag is gericht op de Nederlandse markt, en afgekeken van de engelstalige sites. Op de antwoorden zit geen kwaliteitsbewaking, voor zover ik weet, want iedereen kan je vragen beantwoorden. Dat kan natuurlijk een hoogleraar zijn, dan is de kwaliteit waarschijnlijk goed (maar hoe weet je dat?). Een site die probeert wel kwaliteit te leveren is de vragendienst van de openbare bibliotheken in Nederland: Aladin. Vaak te vinden via de website van je eigen openbare bibliotheek of via de link. Hier vind je ook een kennisbank, gebaseerd op eerder al beantwoorde vragen.

De genoemde websites zijn op zich allemaal gebaseerd op hetzelfde systeem, echter heeft Goeievraag.nl een puntensysteem wat afgekeken is van een aantal andere sites. Het zou zelfs kunnen dat het een patent van een andere site gebruikt, of hiervoor toestemming is weet ik niet.

Bronnen:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100