Hoe komen spammers aan je emailadres?

Ik krijg op twee van mijn hotmail-adressen in een keer heel erg veel spam, werkelijk iedere dag. Nu ben ik niet zo dom dat ik mijn adres ergens op een site heb achtergelaten.

De spam kwam ook in een keer op beide adressen tegelijk.

Ik heb twee verdenkingen: Het kan zijn dat een adreslijst van een bekende van mij waar ik met mijn twee adressen in sta, op het net is beland.

Ook zijn het de twee adressen die gekoppeld zijn aan mijn Facebookaccount (uiteraard voor niemand zichtbaar in de instelling). Ik weet niet hoe Facebook in werkelijkheid met adresgegeven omgaat? Op mijn overige hotmailadressen krijg ik (nog) geen spam.

Nu is mijn vraag:

Zijn dit redelijke verdenkingen of zie ik nog iets over het hoofd??

Het is echt heel veel spam, iedere dag wel 6 tot 10 berichten per adres. Het komt weliswaar direct in mijn spambox, maar ik erger me er toch enorm aan. Ik zin nog op wraak...

Toegevoegd na 1 minuut:
Als ik de adressen google, vind ik ze niet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn nog veel meer manieren waardoor spamboeren aan je emailadres kunnen komen. Ik noem er nog drie: 1. Je emailadres staat in de database van een bedrijf / organisatie, en die heeft bewust of onbewust emailadressen gedeeld met een ander bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een samenwerking, of juist een opsplitsing van een bedrijf, of doordat een medewerker van dat bedrijf de lijst met emailadressen gewoon illegaal heeft verkocht. 2. Heb je wel eens van die kettingbrieven gehad zoals die over Bill Gates die zijn fortuin gaat verdelen, en dat je een deel krijgt als je de mail aan zoveel mogelijk mensen forward? Dat is dus een truc. In de adresbalk zie je alle emailadressen staan van mensen aan wie de email is gestuurd, en als dat forwarden maar lang genoeg door gaat, komt de mail uiteindelijk weer terecht bij de initiele verzender (De spamboer) die vervolgens een enorme nieuwe lijst emailadressen erbij heeft. 3. Gokken. Er zijn programmaatjes die gewoon heel simpel tekencombinaties maken. Werkt hetzelfde als op de brute force manier proberen een wachtwoord te kraken. Het programma spuugt gewoon willekeurige emailadressen uit, of zelfs niet geheel willekeurig maar bijvoorbeeld door namen en woorden te combineren. Zulke spam kun je bijvoorbeeld herkennen aan dat er in de adresbalk nog meer willekeurige emailadressen staan die lijken op dat van jou.

Mijn stokpaardje is Habbo ... een ontslagen medewerker van de staf heeft een lijst van ongeveer 15.000 e-mailadressen op internet gezet ... via een hackersforum ... voer voor spamboeren ... en Habbo doet daar helemaal niks aan behalve me mailen dat ik m'n wachtwoord niet moet weggeven ... eigen-schuld-dikke-bult ... (één en ander denk ik te kunnen bewijzen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100